Apple‘ın dijital kişisel asistanı Siri, artık sesli komutlar yardımıyla Volkswagen araçlarının kapı kilidini açıp kapatabilecek. Almanya menşeli otomobil üreticisinin VW Car-Net uygulamasıyla Siri arasında kurduğu yeni entegrasyon sayesinde mümkün hale gelen bu özellik, sürücülerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

iPhone cep telefonlarına yüklenebilecek yeni iOS uygulaması sayesinde kapı kilidini açıp kapatmanın yanı sıra yakıt deposunda kalan toplam benzin miktarı, tahmini menzil mesafesi ve kalan şarj yüzdesi görülebilecek.

“Hey Siri!” demek yeterli

Siri yardımıyla arabayı kilitlemek hiç olmadığı kadar basite indirgenmiş durumda. Bunun için sürücülerin Siri özelliği aktif edilmiş iPhone’larına “Hey Siri, arabamı kilitle” demeleri yeterli olacak.

Bu arada VW tarafından geliştirilen elektrikli otomobillerin sesli komut yardımıyla şarj edip şarjdan çıkarmak da mümkün hale geldi. Keza aracın park halinde bulunduğu konumu ve araç içi sıcaklık değerini öğrenebilmek de kolaylaştırıldı.

Ne yazık ki ücretli…

Tüm bu saydığımız özellikler kesinlikle harika, değil mi? Ancak ne yazık ki bu fonksiyonları içeren Car-Net yazılımı Volkswagen tarafından ücretsiz olarak sunulmuyor. Yukarıda listelenen özelliklerden faydalanmak isteyen müşterilerin her ay belli bir miktarda abonelik ücreti ödemesi gerekiyor. Şuan için abonelik ücretine ilişkin bir açıklama yapılmış değil.

Bu arada Volkswagen Car-IT bölüm yöneticisi Abdallah Shanti, Car-Net servisine ilişkin yaptığı açıklamada “Siri entegrasyonu sürücülerimizin gözünü yolda, ellerini ise direksiyonda tutmalarına yardımcı oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version