Makyaj öncesi ve sonrasındaki farklar kimi otomobillerde net bir şekilde algılanamıyor. Skoda bu ayrımı kolaylaştıracak bir yeniliğe gitti. Çift parça far grubu Skoda Octavia’nın makyaj imzası olarak kabul edilebilir. Skoda’nın SUV’ları Karoq ve Kodiaq modellerinde bir benzeri kullanılan bu tasarım tercihinin ne kadar kalıcı olacağını zaman gösterecek.

Tasarımdaki temel değişiklik olan farlardan sonra ön ve arka tamponların da yenilendiği fark ediliyor. Yeni tamponlar sebebiyle otomobilin uzunluğu 11 mm artmış. Stoplarda ise zemin renginin koyulaştırılması gibi küçük bir dokunuş haricinde ana hatlar korunmuş.

Daha geniş bir ön panjur kullanılan otomobilin logosunun hemen altında kare şeklinde plastik kaplama olduğu görülüyor. Bu kaplama otomobilin donanımları arasına radar sistemi olduğu anlamına geliyor. Radar sistemi, makyaj öncesinde de bulunan adaptif hız sabitleme fonksiyonu için görev yapıyor.

Skoda Octavia’nın Makyaj Sonrası Gelişen Donanımları

Skoda Octavia’nın elektronik güvenlik yardımcıları makyajla birlikte geliştirildi. Az önce bahsettiğimiz radar fonksiyonuna alınabilen ek bir özellikle yaya algılama ve koruma özellikli sürüş asistanı sunuluyor. Makyaj sonrasında sunulmaya başlanan bu donanım, kör nokta uyarısı ve şerit takip asistanı test aracımızda bulunmasa da opsiyonel olarak alınabiliyor.

Style donanımla standart olarak sunulan adaptif aydınlatmalı Full LED otomatik far da daha güvenli bir sürüş için geliştirilen donanımlardan.

Octavia’nın Yenilenmiş Multimedya Sistemi

Otomobilin içerisine geçtiğimizde yeni marka yüzünün yarattığı kadar çarpıcı yenilikler olmasa da multimedya sisteminin yenilendiği fark ediliyor. Makyaj öncesinde 5 inçlik Radyo Swing ve 6,5 inçlik Bolero multimedya seçenekleri sunulurken makyaj sonrasında 6,5 inçlik Radyo Swing 8 inçlik Bolero seçenekleri sunulmaya başlandı.

9,2 inçlik kapasitif ekran henüz donanım listesinde bulunmuyor. Test aracımızdaki 8 inçlik multimedya ekranı, çözünürlüğü, pratik kullanım sağlayan menüsü ve dokunma hızıyla başarılı bir örnek. Multimedya sistemine, Android Auto, Apple Car-Play, ve Mirror Link bağlantıları yapılabiliyor. Analog hız ve devir göstergelerine beyaz zemin eklenerek daha rahat algılanması sağlanmış.

Sürüş dinamiklerininin iyileştirilmesi adına arka iz açıklığı 20 mm arttırılan otomobilde bunun farkı hissediliyor. Virajlarda arkadan kayma eğilimi azalmış. Biraz daha tok bir sürüş hissi yaşatan otomobilin net direksiyon ayarları korunmuş.

Makyaj öncesinde de satılan 1.0 TSI DSG ikilisi test aracımızda görev yapıyor. Üç silindirli turbo benzinli motor, sınıfının en irilerinden olan Skoda Octavia’yı hızlandırırken ayak sürümemesini sağlıyor. Otomobil ilk kalkış anında sakin kalsa da devir biraz yükseltildiğinde yeteri kadar atak hissettiriyor. 10, 4 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisi ile 5,9 ve 7,2 saniyelik esneklik verileri Octavia’nın yeteri kadar atak olabildiğini gösteriyor. Üç silindirli motorun biraz gürültülü çalıştığı fark ediliyor.

Otomatik şanzıman konforu konusunda ise 7 ileri vitesli DSG elinden gelenin en iyisini yapıyor. Vites geçişleri sarsıntısız ve hızlı. 1.0 TSI ve 7 ileri vitesli DSG uyumlu bir ikili. Bu uyum, hızlanmadaki tatminkar tablo kadar ekonomik bir değer olan 6,0 lt/100 km’lik ortalama test tüketimine ulaşılmasını da sağlıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version