Faaliyetlerine Volkswagen grubu bünyesinde devam eden Çekoslovak otomobil üreticisi Skoda, 2018 Paris Otomobil Fuarı‘na sayılı günler kala 2 yeni RS modelinin tanıtım faaliyetlerine hız kazandırdı.

Seri üretime girmeye hazır Kodiaq RS‘in iç ve dış tasarımına ait önemli ipuçlarını barındıran merak uyandırıcı görselleri paylaşan Skoda, şimdilerde Vision RS‘in teknik özelliklerini ve konsept çizimlerini kamuoyunun beğenisine sundu.

Dış görünümüyle geçer not aldı

Çokça sevilen Rapid modelinin RS versiyonu olarak değerlendirebileceğimiz Vision RS’nin ortaya çıkan fotoğrafları, aracın oldukça sportif ve agresif bir dış görünüme sahip olduğunu gösteriyor.

Bol miktarda karbon fiber kullanılan aracın ön spoyler lipi, büyük hava kanalları, tahrik edici güzellikteki yan marşpiyelleri, devasa çelik jantları, bagajın üstüne monte edilen arka spoyler ve büyük difüzör Skoda’nın beş kapılı hathback modelini standart Rapid’e kıyasla daha heyecanlandırıcı hale getirmiş.

Vision RS plug-in hibrid olacak

Skoda’nın yeni modelinin atletik görünümü, kaputun altında yatan güçlü plug-in hibrid motorla destekleniyor. Mühendisler Volkswagen grubuna ait araçlarda kullanılan 1.5 litrelik TSI benzinli motoru bir de elektrikli motorla desteklemiş. Toplamda 242 beygir güce ulaşan Vision RS, 0’dan 100 km/s hıza 7.1 saniye gibi ideal bir sürede çıkabiliyor. Modelin 80’den 120 km/s hıza çıkışı ise sadece 8.9 saniye sürüyor.

2 Ekim’de Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan otomobil fuarında tanıtılması beklenen Skoda Vision RS‘in 13 kWh‘lık bataryaya sahip olacağı da elimize ulaşan bilgiler arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version