ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen otomobil fuarına katılan Toyota, etkinlik kapsamında 2019 model Avalon’u da görücüye çıkardı. Ön konsolunda 9 inç büyüklüğünde bir ekrana ev sahipliği yapan Avalon’un araç içi eğlence sisteminde ise bir ilke imza atıldı: Apple CarPlay desteği!

Bugüne dek Toyota, Apple’ın CarPlay desteğini araç içi ekranlarda kullanma noktasında pek isteksizdi. Görünüşe göre nihayet müşterilerden gelen taleplere cevap verildi ve CarPlay desteği Avalon’la birlikte diğer tüm 2019 model Toyota’lara dahil edilmeye başlandı.

Öte yandan 2019 model Toyota Avalon’un gelişmiş özellikleri yalnızca CarPlay desteğiyle sınırlı değil. Amazon Alexa, Toyota Remote Connect ve akıllı saatlerle eşleşme gibi yenilikçi çözümler de Avalon’da mevcut. Bu sayede sesli komutlarla arabayı çalıştırabiliyor ve hatta durdurabiliyorsunuz. Harika, değil mi?

Apple CarPlay nedir?

Apple’ın geliştirdiği ve tüm iPhone’larda varsayılan olarak eklediği bir yazılım olan CarPlay, USB kablosu yardımıyla cihazların doğrudan araç içi eğlence sistemine bağlanabilmesini sağlıyor. Telefonun araç içindeki ekranla eşleşmesinin ardından gelen bildirimler, mesajlar ve çağrılar sesli komutlarla kontrol edilebiliyor. Bunun yanı sıra iPhone’lardaki Haritalar ve Google Maps gibi uygulamalar da araç içindeki ekran üzerinden görüntülenebiliyor. Bu sayede araç içi eğlence sistemlerinin navigasyon yazılımına sahip olma ihtiyacı da ortadan kalkmış oluyor.

CarPlay’in bir benzeri ise Google’ın geliştirdiği Android Auto yazılımı. Bunun için Google Play Store’dan Android Auto uygulamasını indirmek yeterli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version