Uzun bir süredir otonom araçlar üzerinde çeşitli araştırmalar sürdürmekte olan Alman teknoloji firması Bosch ile Japon teknoloji devi Sony bu kez otonom araç teknolojileri geliştirmek için bir araya geldi.

Artık pek çok teknoloji devi kendi sürücüsüz araçlarını geliştirmek için çaba gösteriyor ve bu alanda yüksek miktarlarda yatırımlar yapıyor. Ünlü Alman teknoloji firması olan Bosch, bilindiği gibi bugüne kadar pek çok sürücüsüz araç projesinde yer aldı ve çeşitli teknolojiler geliştirip patentlerini aldı.

Bosch şimdi de yeni teknolojiler geliştirip patentlerini almak adına Japon teknoloji devi Sony ile birlikte ortaklık kuruyor. Sürücüsüz araç alanında başta Tesla olmak üzere pek çok önemli markanın bu alanda önemli yatırımlar yaptığını gören Bosch otonom araç alanında elini güçlendirmek adına yanına yeni markaları katmaya devam ediyor. Son olarak Japon teknoloji devi Sony ile birlikte yeni bir anlaşma sağlayan Bosch bu yeni ortaklıkla birlikte araçların içerisinde yer alan ve insanlar için hayati bir değere sahip olan donanımı çok iyi bir hale getirmeyi düşünüyor.

Sony Ve Bosch Otonom Araçlarda Kamera Sensörlerini İyileştirecek!

Sony ve Bosch duyurdukları bu yeni ortaklıkla birlikte araçlarda kullanılan sensörler, kameralar ve radarlar üzerinde çalışacak. Sony ve Bosch en çok kamera alanında birlikte çalışacak. Anlaşmaya göre bu ortaklıktan yeni bir lens türü çıkmadı ve bu lens ile birlikte araçların en düşük ışıkta ve çok zorlu hava şartlarında bile rahatlıkla çalışan bir sensör geliştirmek istiyorlar. Sony’nin günümüzde neredeyse tüm popüler akıllı telefonların kamera lensini ürettiğini düşündüğümüzde Bosch’un böyle bir karar alması oldukça mantıklı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Boxch Kontrol Başkanı “Projemizde ilk olarak insan gözünün göremediği yerde en iyi şekilde başa çıkabilecek kamera ve sensörler üretmek” dedi.

Teknoloji devi Sony’nin son yıllarda kamera ve sensör alanında önemli gelişmeler gösterdiği ve lens üreticileri arasında sayılı markalardan birisi olduğunu ifade eden Bosch yetkilileri bu ortaklık nedeniyle heyecanlı olduklarını dile getirdi. Ayrıca Bosch yetkililerine göre bu ortaklık ile birlikte tam otonom araçlar için en önemli parçalardan birisi olan kamera ve sensörlerin artık çok daha iyi hale bir noktaya gelecek. Sony ve Bosch ortaklığının meyvelerinin ilerleyen günlerde ortaya çıkacağı düşünülüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version