Asıl olarak oyun konsollarıyla tanıdığımız ve oyun konsollarıyla ünlenen Japon devi Sony, geçen sene elektrikli otomobil sektörüne giriş yapmıştı. Markanın elektrikli otomobili de Sony S-Vision olarak isimlendirilmişti.

CES 2020 fuarında boy gösteren araç, CES 2021 fuarı kapsamında ise yollara indi. Aracın ne zaman satış çıkacağı konusu hala net değil ama artık yeni model asfalt testleri de yapılmaya başlanmış oldu.

Sony S-Vision Çok İddialı Bir Araç Olacak

Otomobil dünyasına giriş yapacak olan markanın, Avrupa’da gerçekleştirdiği yol testleri de gayet başarılı sonuçlar verdi. Adeta Tesla gibi rakiplere göz kırpan yeni nesil elektrikli otomobil, her ne kadar Sony adıyla çıkacak olsa da iş ortakları da çok sağlam.

Marka yeni araç için Qualcomm, Bosch, ZF, Continental, Nvidia gibi devlerle beraber çalışıyor. Haliyle hem elektrikli otomobil özellikleri kısmında hem de teknoloji kısmında çok iddialı bir araç bekliyoruz.

Bu zamana kadar ortaya çıkan özelliklere bakacak olursak, serinin motorunun 536 beygir gücünde olacağını biliyoruz. Tabii ki çok fazla bir bilgi yok ama bunlar CES fuarlarında da paylaşılan ilk bilgiler olmuştu.

Bu kadar güçlü olacak motor yüksek tork değeriyle beraber 100 km hıza sadece 4.8 saniye içerisinde çıkabiliyor. Zaten aracın performans serilerinden biri olması beklenmekte.

İş ortaklarıyla beraber geliştirilen 33 farklı sensör sistemine de sahip olacak olan Sony S-Vision, aynı zamanda en gelişmiş otonom sistemlerden de birine sahip olacak.

CES 2021 kapsamında ilk kez yollarda olan yeni serinin daha ne gibi özellikleri olacak ya da satış fiyatı nasıl olacak merakla bekliyoruz. Bakalım Sony, bu alanda istediği başarıyı alabilecek mi? Öyle ki bir Sony markası hep oyun konsollarıyla andık.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version