Japonya menşeli teknoloji devi Sony, Vision-S adını taşıyan bir otomobil geliştirdi ve aracı CES 2020 fuarında görücüye çıkardı. Tam manasıyla bir “şov aracı” olan ve Sony’nin gövde gösterisi için kullandığı model, üst düzey teknolojisiyle dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Öyle ki şirketin Vision-S ile güvenlik, araç içi eğlence ve elektrikli güç ünitesi sistemleriyle Tesla’ya taş çıkarttığını söyleyebilmek mümkün.

Aslına bakılırsa Sony’nin bu araçla yaptığı, diğer otomobil üreticilerine satmayı planladığı sistemlerin tanıtımını gerçekleştirmekten başka bir şey değil. Nitekim halihazırda Sony’nin geliştirdiği sensörler birçok arabada kullanılıyor.

Gelişmiş sürüş asistanı sistemleriyle (ADAS) donatılmış otonom araçların yaygınlaşmasıyla birlikte şirket çok daha geniş bir müşteri portföyü oluşturmayı başardı. İlerleyen süreçte hem arabalar, hem de kamyonlar bu sensörlere daha fazla ihtiyaç duyacak.

Vision-S’te ise tamı tamına 33 adet sensör kurulu. Bunlar aracın içini ve dışını sürekli olarak tarıyor. Sensörlerin bazıları güvenlik için kullanılıyor, yaya ve nesneleri tanımlıyor. Diğerleri ise araç içi eğlence sistemiyle entegre çalışıyor.

360 derece gerçekçi ses çıkışı sağlayan, kabin içindeki yolcuların etrafını çevreleyen bir ses deneyimi sunan S-Vision’un konsolunda geniş bir eğlence ekranı kullanılıyor. Arka koltukta oturan yolcular için de 2 adet dokunmatik ekran konumlandırılmış.

Dış görünüm itibariyle Porsche Taycan’ı andıran Vision-S’yi geliştirirken Sony’nin BlackBerry QNX, Bosch, Qualcomm, NVIDIA, Continental, HERE, Elektrobit, Gentex Corporation, ZF ve Benteler firmalarıyla işbirliğine gittiğini de belirtmekte yarar var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version