Sony devasa büyüklükteki ekranıyla öne çıkan XAV-AX3005DB isimli yeni araç içi eğlence sistemini tanıttı. Destekleyen cihazlar için Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip olan ekranın 6.95 inç büyüklüğe sahip olduğu belirtiliyor. Bu da sürücülerin uyumlu uygulamaları araba kullanırken dev ekrana yansıtabilecekleri anlamına geliyor.

DAB/DAB+ tuner özelliği sayesinde yüksek kaliteli ses çıkışı veren ve Sony Extra Bass teknolojisini destekleyen aracın güç çıkışı 4x55W olarak kayıtlara geçmiş durumda. Bilindiği üzere Sony Extra Bass teknolojisi motorun sesini baskılıyor ve ses seviyesi ne olursa olsun temiz bass vuruşlarını hissettiriyor.

USB çıkışı sayesinde sıkıştırılmış müzik dosyalarını herhangi bir kalite kaybı olmadan oynatabilen sistemin FLAC ses dosyalarını desteklediğini de not düşelim.

Çok kısa açılma süresine sahip

Aracında müzik tesisatına yer veren modifiye tutkunlarına hitap eden sistemde birçok bağlantı çıkışı mevcut. Amfi ve subwooferlar için gerekli bağlantı noktalarını barındıran ekran, hızlı uyanma özelliğine de sahip. Bu sayede arabanın kontağı açılır açılmaz kısa sürede teyp devreye girebiliyor. Ayrıca dileyen kullanıcılar geri görüş kamerasını da teyple eşleştirebiliyorlar.

Avrupa’da satışa çıkacak

Eğer Android Auto özelliği yerine sadece Apple CarPlay desteğini istiyorsanız, ekranı 6.2 inç büyüklüğündeki XAV-AX1000 modelini satın alabilirsiniz. Android Auto hariç geri kalan tüm özellikler ana modelle aynı.

AX3005DB ise Eylül ayında Avrupa kıtası genelinde 450 Euro ücretle satışa çıkacak. AX1000 modelinin fiyatı ise 300 Euro olarak belirlenmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version