Yapay zekaya sahip dijital asistanlar söz konusu olduğunda çoğu kişinin aklına Apple tarafından geliştirilen Siri, Google’ın Asistan isimli yazılımı veya Amazon’a ait Alexa geliyor olabilir. Ancak şarkı tanımlama servisi Shazam‘ın en büyük alternatifi olarak pazarda konumlanan SoundHound uygulamasının da kendi yapay zeka dijital asistan hizmetini birkaç sene önce yayına verdiğini herkes bilmez.

Houndify adı verilen bu yeni yapay zeka platformu, birçok teknolojik aletin sesli komutları algılayıp harekete geçebilmesini sağlayacak kadar yetenekli. Şimdilerdeyse SoundHound, Houndify isimli bu platformun Honda modellerinde yer alacağını resmen duyurdu.

Dijital asistan entegrasyonu sağlanacak

Son dönemde yapay zekaya sahip dijital asistanların yeni nesil araçlarda yer almasına sıklıkla şahit oluyoruz. Apple, Google ve Amazon birer birer otomobil üreticileriyle anlaşma imzalayarak çeşitli modellerde asistanlarının yer almasını sağlamaya çalışıyor.

Bu noktada Honda gibi köklü ve kaliteli bir marka ile anlaşmaya varmış olmak SoundHound için kesinlikle büyük bir kazanım.

Honda bir ilk değil

Bu arada SoundHound’un yapay zeka platformu için Honda’nın bir ilk olmadığını da belirtmekte fayda var. Şirket daha önce de Hyundai ve Kia ile anlaşmıştı.

İnsanların doğal bir şekilde gerçekleştirdiği konuşmaları gayet de net olarak anlayan, yerine göre çok karmaşık olabilen bu komutları algılayabilen Houndify’nin yetenekleri çok gelişmiş. Bakalım, Honda kullanıcıları bu yeni platforma ev sahipliği yapan modelleri beğenecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version