İsveç menşeli müzik yayıncılık uygulaması Spotify tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayli popüler. Şuan için pazar payının büyük bir kısmını elinde bulunduruyor olsa da, Spotify’nin müzik yayıncılığı yaparak para kazanabileceğini düşünmesi ciddi bir yanılgı.

En azından eski müzik yapımcısı Jimmy Iovine‘e göre durum böyle. Üstelik bu yanılgı uzun vadede şirket için çok tehlikeli de olabilir.

“Car Thing” adını verdiler

Çünkü aralarında Apple, Google veya Amazon’un bulunduğu diğer şirketler gibi Spotify’nin başka herhangi bir gelir kaynağı yok. Neyse ki geçtiğimiz yıl ortaya çıkan bazı haberler bu durumun çok yakında değişebileceğine işaret etmişti.

Şuan için sadece uygulama üzerinden müzik yayını gerçekleştiren Spotify, ilk kez fiziksel bir donanım geliştiriyor.

Hala prototip aşamasında

Bahsi geçen bu donanımın adını Car Thing koyan Spotify, yeni ürünüyle mobil cihazlardaki uygulamasını arabalarda da kullanılabilir hale getirecek.

Ancak bu ürün için çok da heyecanlanmanıza gerek yok, çünkü Spotify’nin web sitesinde verilen bilgilere göre Car Thing hala daha prototip aşamasında. Üstelik geliştirici şirketin bu ürünü kısa süre içinde müşterilerin beğenisine sunma gibi bir gayreti de yok, en azından şimdilik.

Yine de Car Thing’in gerçek hayatta nasıl çalışacağının test edilmesi olumlu bir gelişme. İlerleyen tarihte cihazın teknik özellikleri, nasıl çalışacağı ve ne kadara satılacağı gibi merak edilen soruların cevap bulmasına da şahitlik edebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version