Günümüzde elektrikli otomobiller hayli revaçta. Üstelik sadece binek tipi araçlar değil, kamyon ve otobüsler de yavaş yavaş fosil yakıt kullanımının terk edilmesi dev üreticilerin ana önceliği.

Bunun için sürekli AR-GE çalışmaları yürüten, çeşitli start-up firmalarına yatırım yapan ve şarj istasyonu ağını genişletmekle uğraşan firmaların sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Son olarak bu firmaların arasına otomobil üreticisi Mahindra’ya bağlı bulunan SsangYong da katıldı.

Musso geliyor!

SsangYong’dan yapılan son açıklamada şirketin tamamen elektrikten güç alması planlanan Musso isimli modelin geliştirildiği belirtildi.

Aslen Güney Koreli olan marka, Mahindra & Mahindra‘nın alt firması olmasıyla da biliniyor. e-SIV adı verilen ve Cenevre’deki otomobil fuarında tanıtımı gerçekleştirilen konseptin baz alınmasıyla hayata geçirilmesi hedeflenen araç, 2020 civarı kamuoyunun beğenisine sunulabilir.

Uzun vadede, yani yaklaşık 5 yıl kadar sonra elektrikliye çevrilmesi planlanan modellerin arasına SsangYong Musso isimli pick-up kamyonet modeli de dahil olacak. Eğer bu gerçekleşirse, Güney Koreli marka dünyanın ilk elektrikli kamyonetini de üretmiş olacak.

İşin güzel tarafı şu ki, InsideEV‘de yer alan bu haber Güney Koreli şirketin üst düzey yöneticisi Sungchin Park tarafından düzenlenen basın toplantısında resmen doğrulanmış durumda.

450 kilometre menzil hedefleniyor

Söz konusu aracın planlanan teknik özellikleri ise hiç de yabana atılacak gibi değil. Tesla’nın yaptığı gibi çift motora sahip olması hedeflenen araç AWD, yani sürekli dört çeker olacak ve tam dolu bataryasıyla 450 kilometre menzil kat edebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version