Yeni nesil Ssangyong Korando modeli Cenevre’de görücüye çıkan en heyecan verici modeller arasında olmayabilir, özellikle de egzotik süper spor otomobillerin çokluğunu hesaba katarsak.

Ancak yine de bu aracın Avrupa pazarı için özel bir yere sahip olduğunu söyleyebilmek mümkün. Üstelik gelecekte tamamen elektrikli olarak pazarı hareketlendirecek olması da cabası.

Daha geniş, uzun ve alçak

Kendine has görünümüyle müşterilerin beğenisine sunulan araba aslında ilk kez 2016’da gördüğümüz SIV-2 konseptinden ilham alınarak tasarlanmış.

Yeni Korando bir önceki modele kıyasla daha uzun, geniş ve alçak. Üstelik iki dingil arasındaki mesafe mevcut modelden daha uzun. Bu da kabin tarafında daha geniş iç hacim anlamına geliyor.

Bu arada mevzu kabin içinden açılmışken, bu kısımda biraz eski usül ve tutucu bir tasarım tercihi söz konusu. Ancak Güney Koreli üretici imalat aşamasında tamamen yüksek kaliteli malzemelerin kullanıldığını belirtiyor.

Hem benzinli hem dizel seçeneğiyle geliyor

Başlangıçta yeni Korando iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Her biri en son Euro 6d-TEMP emisyon standartlarını karşılayan motorların ilki 163 beygir güç kapasiteli 1.5 litrelik turbo benzinli güç ünitesi olacak. Bir diğer seçenek ise 136 beygirlik 1.6 litre turbodizel motor. Motorlara 6 ileri manuel veya yine 6 ileri Aisin otomatik şanzıman eşlik edecek.

Start/stop teknolojisi ise tüm önden çekişli modellerde standart olacak. Acil durum freni, şerit takip sistemi, güvenli takip mesafesi uyarısı gibi gelişmiş güvenlik önlemleri ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version