Japon otomobil markası Subaru uzunca bir süredir popüler arabalar üretmesiyle biliniyor. Model gamına baktığımızda hibrid güç ünitesine sahip araçlar karşımıza çıkabiliyor, evet, ancak halen daha tamamen elektrikli bir sedan veya SUV modeli çıkarmış değiller.

Neyse ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu durum değişiklik gösterecek. Subaru’dan yapılan açıklamaya göre 2030’un ikinci yarısından itibaren şirket sadece ve sadece elektrikten güç alan modellerin satışını gerçekleştirecek. Alınan bu karar, karbon salınımı yapmayan bir topluluk oluşturmaya yönelik uzun vadeli hedefe bir adım daha yaklaşmak için izlenen stratejinin kapsamında yer alıyor.

Birlikten kuvvet doğacak

Bu hedefe ulaşabilmek için Subaru ve Toyota güçlerini birleştirecek, elektrikliye geçişi daha kolay ve pürüzsüz hale getirecekler. Birliktelikten doğan güç sayesinde üretim ve geliştirme maliyetleri de aza inmiş olacak.

Aslında bu hareket günümüzde çoğu elektrikli otomobil üreticisi tarafından izlenen bir strateji. Mesela Ford ve Volkswagen de otonom ve elektrikli otomobilleri geliştirmek için birlikte çalışıyorlar.

2030 yılına işaret ediliyor

Öte yandan Subaru’dan yapılan açıklamaya göre şirket, Toyota ile beraber halihazırda bataryadan güç alan bir otomobil geliştiriyor. 2030’un ortalarına doğru ancak hazır hale gelmesi planlanan modelin detayları henüz netlik kazanmış değil.

Yine Subaru’nun geleceğe yönelik bir diğer tahmini de 2030’dan itibaren marka olarak uluslararası pazarlardaki toplam araç satışlarının yüzde 40’ının elektrikli veya hibrid modellerden oluşacağı yönünde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version