Şu sıralar memleketi Japonya‘da almak zorunda kaldığı geri çağırma kararlarının finansal yüküyle uğraşan Subaru, geçtiğimiz Mayıs ayında ilk plug-in hibrid (PHEV) modelini, 2019 Crosstek Hybrid‘i tanıtmıştı. Yıl sonuna doğru ABD’de satışa sunulması beklenen yeni araca ilişkin detaylar bugün gün yüzüne çıktı.

Buna göre Crosstek Hybrid‘in tamamen elektrikten güç aldığı takdirde gidebileceği mesafe, emsal modellerden hiç de geri kalmayacak. Tam 41 kilometre boyunca hiçbir şekilde fosil yakıt harcamadan seyahat edebilen araç bu özelliğiyle muadillerini yakalamayı başarmış durumda.

Bu kategorinin lideri kuşkusuz Chevrolet Volt modeli. Elektrik motoruyla 85 kilometre mesafe kat edebilen aracı Crosstek Hybrid‘in yakalayabilmesi mümkün değil. Ancak Toyota Prius Prime ile boy ölçüşebileceği söylenebilir.

İsmini “Hibrid” koydu

Subaru plug-in hibrid modelinin isminin sonuna tıpkı Chrysler Pacifica Hybrid gibi “Hybrid” ibaresini eklemiş bulunuyor. Aslında bu biraz kafa karıştırıcı, çünkü plug-in hibrid ile normal hibrid modeller arasındaki fark “Hybrid” kelimesi karşısında anlamını yitiriyor.

Toyota ile işbirliğine gidildi

Bu arada Subaru, hibrid motoru geliştirirken Toyota’dan da yardım almış. THS olarak kısaltabileceğimiz Toyota Hibrid Sistemi‘nden yararlanan şirket, bu teknolojiyi kendi geliştirdiği dört silindirli ve direkt enjeksiyonlu BOXER motorun yanı sıra Simetrik Sürekli Dört Çeker teknolojisiyle harmanlamış. Baştan aşağıya sıfırdan tasarlanan yeni şanzıman ise cabası.

PHEV modelinin yıl sonuna doğru satışa sunulacağı konuşulurken, tamamen elektrikten güç alan ilk Subaru modeli içinse 2021’e işaret ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version