Kült haline gelen boxer motorlarını elektrikliye dönüştürmek için düğmeye basan Subaru, ilk kez önümüzdeki Mart ayında Cenevre’de düzenlenecek olan otomobil fuarında yeni geliştirdiği hibrid motor teknolojisini kamuoyuna tanıtacak.

e-Boxer adı verilen yeni nesil hibrid motorları fuarda görücüye çıkaracak olan Subaru şimdiye dek bu motorlara ilişkin herhangi bir detaya girmiş değil. Keza hangi arabaların plug-in hibrid veya tamamen hibrid sisteminde olacağı da netlik kazanmayı bekliyor.

Ancak bildiğimiz tek bir şey var: Subaru’nun elektrikliye dönüşmüş ilk modelleri Avrupa pazarı için üretilecek. Kim bilir, belki Türkiye’ye de hibrid Subaru modelleri gelebilir.

2.5 litrelik motora elveda!

Bir ihtimal bu modellerden biri yeni WRX STI olabilir. Ralli yarışları için tasarlanan bu sedan modelinin önümüzdeki birkaç yıl içinde yerini başka bir modele terk etmesi söz konusu. Bunun en büyük sebebi, araçta kullanılan 2.5 litrelik boxer motor.

Subaru‘nun satış ve pazarlamadan sorumlu yöneticisi David Dello Stritto, 2017 yılında Hollandalı otomobil sitesi AutoRAI‘ye verdiği demeçte bu motorun gelecekte yerinin olmadığını söylemişti. Nitekim dediği de olacak gibi.

Daha önce de hibrid modelleri çıkarmıştı

Aslına bakılırsa Subaru elektrikli ve hibrid motor teknolojisine pek de yabancı sayılmaz. 2013 yılında 2.0 litrelik boxer motorun yanı sıra 14 beygirlik elektrikli bir modeli konumlandırdığı XV hibrid modelini Japonya ve Amerika’da tanıtan şirket geçtiğimiz yıl Crosstrek hibrid modelini de geliştirmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version