Elektrikli süpürge markası Dyson‘u ülkemiz insanı daha çok fahiş fiyatlarıyla biliyor ve tanıyor. Oysa Dyson bunun çok daha ötesinde yenilikçi bir firma. Şirketin sahibi, İngiliz milyarder ve mucit Sir James Dyson dünyanın ilk torbasız süpürgesini geliştirmesiyle nam salmış durumda. Şimdilerdeyse Dyson, 2020 yılında piyasaya sürülmek üzere elektrikli araba geliştirmek için toplamda 150 milyon dolar değerinde bir yatırım planını hayata geçireceklerini duyurdu.

İngiltere’nin batısındaki Wiltshire‘de bulunan ve İkinci Dünya Savaşı‘ndan kalan 16 kilometre uzunluğundaki boş bir askeri hava sahası, Dyson’un elektrikli modelini test etmesi için hizmet verecek.

Mevcut mühendislik yeteneklerine güveniyor

Süpürge ile otomobil ne alaka?” diyebilirsiniz, ki haklısınız da. Ancak Sir James Dyson bu noktada mevcut mühendislik yeteneklerine güveniyor. Neticede kendisi hava nemlendirici ve pervanesiz vantilatör modelleri gibi yenilikçi çalışmalara imza atmış bir isim. Uluslararası otomobil endüstrisince bölüşülen dev pay kapma girişimi muhtemelen başarıyla sonuçlanabilir.

Konuya ilişkin basın mensuplarına verdiği demeçte Dyson, “Şirket olarak otomobil projemizin bir sonraki aşaması için odaklanmış durumdayız. Bu da uluslararası AR-GE organizasyonumuzu güçlendirmektir” dedi.

400 kişilik ekip kuruldu

Her ne kadar Dyson kendine güveniyor olsa da elektrikli otomobil geliştirmek sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Bu doğrultuda şirket 400 kişiden oluşan dev mühendis kadrosunu sadece elektrikli otomobil projesinde istihdam etmiş durumda. Wiltshire‘de kurulacak olan kompleks tamamlandığında yaklaşık 2 bin kişiye iş kapısı da olabilir.

Eğer işler planlandığı gibi giderse takvim yaprakları 2020’yi gösterdiğinde Dyson ilk modelini görücüye çıkarmayı hedefliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version