ABD’nin hatırı sayılır ve köklü geçmişe sahip markalarından Buick, daha çok ürettiği lüks sedan modelleriyle öne çıkıyordu. Sonradan sahipliği Çin’e geçen marka halen daha popülerliğini korumayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl Çin’in başkenti Pekin‘de düzenlenen Çin Otomobil Fuarı‘nda Enspire konsept modelini görücüye çıkaran şirket, en üstün gelişmiş teknolojilerini de bu sayede sergileme fırsatını bulmuştu.

GM ile beraber geliştiriliyor

Bugün yapılan açıklamada ise Enspire konseptinin General Motors ile yapılan işbirliği kapsamında geliştirildiği öğrenildi.

Tamamen elektrikten güç alan bu yeni SUV modeli, diğer konseptlerden aşina olduğumuz özelliklere de ev sahipliği yapacak. Bunların başında araçla ilgili bilgileri, navigasyon ve ses ayarlarını projeksiyon şeklinde yansıtan OLED teknolojisi geliyor.

Ayrıca araçta 5G bağlantı da mevcut olacak.

Kaputun altında performans canavarı yatıyor!

Tüm bu fonksiyonlarını bir kenara bırakacak olursak, Enspire’ın motor gücü ve performansının da gayet etkileyici olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim Buick’in iddiasına göre konsept modelin menzili tamı tamına 600 kilometre! 

Elektrikli güç ünitesinin sağladığı 410kW gücü dört tekerleğe de aktaran araç, 0’dan 100 km/s’ye yalnızca 4 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca hızlı şarj desteği sayesinde bataryanın yüzde 80’inini 40 dakika içinde doldurabilmek de mümkün.

Yarı otonom özelliğe sahip

Bugüne dek yalnızca Cadillac CT6 modelinde kullanılan Super Cruise sistemi, tıpkı Tesla‘nın Autopilot yazılımı gibi çalışıyor. Bu sayede sürücüler direksiyonun başında durmak şartıyla arabaların trafikte otonom seyahat edebilmesini sağlayabiliyorlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version