Ford’un en büyük hissedarı olduğu sürücüsüz otomobil girişimi Argo.ai Alman otomobil grubu Volkswagen’den tam 2.6 milyar dolar yatırım almayı başardı. Bu dev yatırımın ardından Argo.ai Avrupa kıtası genelindeki varlığını güçlendirmeye başlayacak.

Merkezi ABD’nin Pittsburgh şehrinde bulunan Argo.ai bugün yapılan basın açıklamasında VW Grubu’nun Münih’te kurduğu Autonomous Intelligent Driving (AID) veya Türkçe adıyla Otonom Akıllı Sürüş ekibiyle beraber çalışmaya başlayacaklarını duyuruldu.

Argo Münih’in temelleri atıldı

AID halihazırda akıllı sürücüsüz otomobiller üzerine teknoloji geliştirmeye devam eden bir kuruluş. Kentsel alanlarda robotik taksiler veya sürücüsüz servis araçları gibi yenilikçi fikirler üzerine çalışan AID, şimdilerde isim değişikliğine giderek Argo Münih adını benimseyecek. Ekip aynı zamanda Argo.ai’nin Avrupa’daki genel merkezi haline dönüşecek.

Bu arada Argo.ai’nin halihazırda Pittsburgh, Detroit, Palo Alto ve Cranbury’de ofislerinin bulunduğunu belirtelim. Öte yandan sürücüsüz otomobil filoları da Miami, Washington D.C. ve Austin’de test sürüşleri gerçekleştiriyor.

Yapılan testler gayet iyi gitti

Argo.ai girişiminin amacı şehir içi ulaşımı güvenli, kolay ve herkes için eğlenceli hale getirmek. Bu doğrultuda otonom araçlar için 360 derece sensörler ve 3D haritalama teknolojileri geliştiren girişim, lidar ve kamera çözümlerinin yanı sıra araştırmacılar için semantik veriler de yayınlıyor. Şimdiye dek ABD’nin altı farklı şehrinde sürücüsüz otomobil teknolojisini test eden girişim gayet başarılı sonuçlar elde etti.

Volkswagen’le kurulan yeni işbirliği ve Argo Münih ekibinin kurulması, Argo.ai’nin sahip olduğu yetişmiş eleman gücünü yaklaşık bin kişi kadar arttırmasını sağlamış oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version