ABD’de yayınlanan otonom, yani sürücüsüz otomobil sektörüyle ilgili bir raporda pazar liderinin General Motors firması olduğu belirlendi. Tesla ise geleneksel otomobil üreticisinin ardında yer alarak ikinci sırada listelendi.

Navigant Research şirketi tarafından sürücüsüz otomobillerle ilgili yapılan pazar liderliği araştırmasının sonuçları açıklandı. Birinci sırada General Motors yer alırken Tesla’nın yanı sıra Google’ın Waymo aracı ve Mercedes Benz de sıralamaya girmeyi başardı.

ABD Ulaştırma Bakanlığı’ndan sürücüsüz otomobillerin yola çıkabilmesi için gerekli izinleri talep eden General Motors, önümüzdeki 2019 yılından itibaren taksi hizmetlerinde otonom araçlarla hizmet vermeyi planlıyor. Sürücüye ihtiyaç duymayan Cruise AV isimli otonom modellerin gaz pedalı ve direksiyonu dahi olmayacak. Çeşitli algoritma ve sensörler sayesinde araç kendi güvenlik önlemini kendisi alacak.

Sıralamada bu kriterler göz önünde bulunduruldu

Çoğu kişi Tesla’nın halen daha fosil yakıtlı modeller geliştiren General Motors’un arkasında yer almasını garipseyebilir. Ancak Navigant Research otonom araç pazarında General Motors’u birinci sıraya koyarken şirket vizyonu, pazarlama stratejisi, iş ortakları, üretim kapasitesi, ürün kalitesi ve dayanıklılığı, model çeşitliliği ve araçların gücü gibi farklı kriterleri göz önünde bulundurarak karar almış. Bu faktörler de General Motors ve Mercedes gibi güçlü markaları üst sıralara taşımış bulunuyor.

Tesla her ne kadar kendi başına trafikte seyredebilen performanslı modeller geliştiriyor olsa da, üretim kapasitesinin düşük olması nedeniyle siparişlere yetişemiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version