Geliştirdikleri sürücüsüz otomobil teknolojisini bir yıldan fazla süredir gerçek dünya senaryolarıyla test eden Waymo, bugün itibariyle bu teknolojiyi ticari bir hizmet olarak ABD’li müşterilerin beğenisine sunmaya başladı.

Alphabet bünyesindeki şirketten yapılan açıklamada sürücüsüz arabalardan oluşan taksi hizmetinin Waymo One adını taşıyacağı ve şimdilik sadece ABD’nin Phoenix şehrinde kullanılabileceği belirtildi. Şehirde yaşayan ve uygulamayı kullanma hakkı olan yolcular tıpkı Uber veya sarı taksi çağırır gibi sürücüsüz Waymo One araçlarını çağırmaya başlayabilecekler.

Şimdilik sınırlı sayıda müşteriye açık

Aslına bakılırsa Waymo One halen daha test aşamasında sayılır. Çünkü şirket, Waymo One hizmetinin ilk etapta sadece “Erken yolcu programı“na katılım gösteren ve sayısı “Yüzlerce” olarak belirtilen kişilerce kullanılabilecek.

Ancak ilerleyen dönemde firmanın planı Waymo One’ı daha fazla kullanıcının beğenisine sunmak ve birçok yeni şehirde yürürlüğe girmesini sağlamak. Şimdilik Waymo’nun bu hedeflere ulaşmak için pek aceleci olmadığı görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=3XB-ygEJ93A

Waymo CEO’sundan açıklama geldi

Bugün yayınlanan blog yazısında Waymo CEO’su John Krafcik şu satırlara yer verdi:

Zaman içinde Waymo One’ı daha fazla müşteri tarafından tercih edilebilir hale getirmek, daha fazla araçla daha fazla lokasyonda hizmet vermek istiyoruz. Otonom sürüş birçokları için yeni bir teknoloji, bu yüzden yolcularımızın zihinlerinde herhangi bir soru işareti veya endişe oluşturmadan yolumuza devam etmek niyetindeyiz. Bu yüzden ilk etapta Waymo’nun eğitimli sürücüleri Waymo One araçlarına seyahat boyunca eşlik edecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version