Elektrikli araçlar üzerine yaptığı çalışmalarla da adından sıklıkla bahsettiğimiz lüks otomobil üreticisi Volvo, tamamen elektrik enerjisiyle çalışan yeni modelini Çin’de üreteceğini açıklamıştı. Şimdilerdeyse Kompakt Modüler Mimari (CMA) platformu üzerine inşa edileceği konuşulan modelle ilgili yeni bir bilgiye ulaşıldı. Autocar UK sitesinde yer alan habere göre  bahsi geçen elektrikli otomobil, daha önce gün yüzüne çıkan 40.2 isimli konsept aracın üretim modeli olacak.

XC40 ve ve 40.1 konsept tasarımlarından herhangi bir esinlenme olmazsa, yeni elektrikli araç büyük ölçüde 40.2 konseptine çok benzeyecek. İlk tanıtıldığında gelecekteki V40 veya S40 model tasarımlarının yerini alacağı konuşulan 40.2 konsept tasarımının çizgileri, Volvo hayranlarını tatmin etmeyi başarmıştı. Şimdiyse bu tasarımın tamamen elektrikli otomobilde kullanılacağı iddiası ortaya atıldı.

Tahmin edilen teknik özellikleri paylaşıldı

Volvo’nun yeni elektrikli aracının önümüzdeki sene satışa çıkacağı açıklanmıştı. Aracın güç mekanizması hakkında detaylı bir açıklama yapılmış değil, ancak çeşitli haberlerde 40.2 platformunun 100 kW (134 beygir) ila 450 kW (603 beygir) arasında motor gücüne ev sahipliği yapabileceği biliniyor. Bu da gayet yeterli seviyede.

Aracın tam ortasında konumlandırılması planlanan modüler, yani değiştirilebilir batarya ünitesiyle motora güç aktarılacak. Elektrikli Volvo modelinin menzili hakkında da çeşitli söylentiler var. En geçerli tahmin, aracın 482 kilometrelik uzun bir menzile sahip olacağı yönünde. Piyasadaki güçlü rakiplerle boy ölçüşebilmesi için Volvo’nun yeni aracının böylesi uzun bir menzil kapasitesine sahip olması şart.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version