Peugeot henüz yeni tanıttı e-2008 isimli elektrikli modelinde e-CMP ismi verilen yeni nesil platformu kullanıyor. Aynı platformu Citroen e-C4 modelinde de görmüştük. Şimdilerde görücüye çıkan Opel’in Mokka-e modelinde de e-CMP platformu tercih edilmiş.

Aslen Alman markası olan Opel’in logosunu taşıyan Mokka-e modeli, markanın PSA Grubu tarafından satın alındıktan sonra piyasaya sürülen ikinci kompakt crossover aracı olma özelliğine de sahip. Bu modellerin ilki Corsa idi. Elektrikli versiyonu da geliştirilen bu araç yine e-CMP platformu üzerine yükseliyordu.

Peugeot e-2008 ile ortak motoru paylaşan yeni Mokka-e’de 50 kWh batarya bileşeni mevcut. Bu batarya aracın sıfır emisyon ile 322 kilometre mesafe kat edebilmesini sağlıyor. e-2008 ise Mokka-e’den yalnızca 10 kilometre daha az yol gidebiliyor.

Her iki arabada da 100 kW (134 beygir) motor mevcut. Çıkabilecekleri en yüksek hız ise elektronik olarak 150 km/s’ye sabitlenmiş.

Fiyatı gizemini koruyor

Mokka-e 4.16 metre uzunluk, 1.79 metre genişlik ve 2.56 metre teker aralığına sahip. Bu da ikinci nesil Mokka’nın 12.4 santim daha kısa olduğu anlamına geliyor. Yükseklik ise henüz Opel tarafından açıklanmış değil, fakat bir önceki modele benzer bir değerde olacağı tahmin ediliyor. Bagaj hacmi de 350 litre olarak açıklandı.

Şuan için Opel yeni Mokka-e’nin fiyatını açıklamış değil. Ancak muhtemelen Peugeot e-2008 ile benzer fiyat aralığında olacak. Hatta Opel Adam’ın tavanına benzer bir tavan tasarımının tercih edildiği araç bir miktar ucuz bile olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version