Yeni nesil BMW 5 Serisi arabalar opsiyonel olarak tamamen elektrikle çalışan motordan güç alabilecekler. Çevre dostu, emisyon salınımı gerçekleştirmeyen ve çok sessiz çalışacak olan bu arabalar 2023 yılı itibariyle satışa çıkacak.

Mercedes Benz’in E-Class ve Tesla’nın Model S’iyle rakip olması beklenen yeni BMW 5 Serisi’nin elektrikli arabaları ise Mercedes EQE isimli sıfır emisyonlu modelle boy ölçüşecek.

2021’den önce üç yeni model piyasaya çıkacak

i5 adını alacağını öğrendiğimiz elektrikli BMW 5 Serisi aracın BMW iX3, i4 ve iNEXT SUV’un peşinden gelmesi bekleniyor. Adı geçen bu üç modelin 2021’in sonundan önce tanıtılması bekleniyor bu arada. Tüm bu modellerde olduğu gibi elektrikli 5 Serisi araçta da “i” harfi kullanılacak ve i5 adı verilecek.

BMW bu isimlendirme politikasıyla elektrikli modellerini benzinli, dizel veya hibrid arabalardan ayrıştırmış oluyor.

Hedef 2023’e kadar 25 yeni model

Alman hükümetinin koyduğu CO2 emisyon gazı salınım değerlerinin azaltılması hedefi doğrultusunda piyasaya çıkacak olan modellerden i5, 2023’e kadar geliştirilmesi planlanan 25 yeni elektrikli otomobilden birisi olacak. Tabii bu 25 modelin her biri sadece elektrikle çalışmayacak, bazılarının hibrid motora ev sahipliği yapması söz konusu. İçten yanmalı motora eşlik edecek 48 volt melez hibrid teknolojisiyle yakıt sarfiyatının azaltılması planlanıyor.

i5 modeli bazında konuşacak olursak, bu aracın teknik özellikleri henüz bilinmezliğini koruyor. Ancak modelin sahip olacağı beygir gücü ve menzil mesafesi gibi değerler ilerleyen tarihlerde kamuoyuyla paylaşılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version