Ford E-Transit, yıllardır beklenen projelerden bir tanesi. Tesla’nın ticari araçlarda elektrikli versiyonlara geçmesinden sonra harekete geçen markalardan biri olan Ford, sonunda en çok satan ticari araç için düşünülen tam elektrikli versiyon projesini duyurdu.

Yıllardır beklenen bir adım olarak tamamen elektrikli Ford Transit için resmi açıklamalar yapılırken, sonunda araçlar için bir çıkış tarihi paylaşımı da yapıldı. Sizin anlayacağınız yeni seri artık resmi bir hale geldi.

Ford E-Transit Ne Zaman Tanıtılacak?

Geçtiğimiz gün düzenlenen özel bir konferans sırasında yapılan açıklamalarla beraber yeni proje duyuruldu. Bir yandan 2020 yılının üçüncü çeyrek verileri açıklanırken bir yandan ise markanın CEO’su Jim Farley, tamamen elektrikli Transit müjdesini verdi.

Yazılımsal konuda çok yetenekli olacağı ve ağır işler için uygun bir araç olarak sunulacağı söylenen yeni serinin, diğer özelliklerinin neler olduğu ise açıklanmadı.

Yani aslında duyuru yapıldı ama araçlar için herhangi bir tanıtım yapılmadı. Şu an için böyle bir geliştirme süreci içerisine girdiklerini ve her şeyin iyi gittiğini söyleyen CEO, Ford E-Transit serisiyle tanışacağımız tarihi ise 2021 olarak duyurdu.

2021 yılına tamamen elektrikli olarak gelecek olan versiyonda, nasıl bir motor kullanılacağı ve pil kapasitesinin nasıl olacağı da bilinmiyor. Burada hem motor önemli bir yer tutuyor hem de pil kapasitesi önemli bir yer tutuyor. Motor önemli bir yer tutuyor çünkü ticari bir araçtan bahsediyoruz ve aracın yük taşıması da gerekiyor.

Motorun güçlü tutulması, araç içerisinde kullanılan pillerin de kapasitesinin ve gücünün yüksek olması gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Ford bunun için nasıl bir teknoloji geliştiriyor bunu 2021 yılında öğrenme fırsatını bulacağız.

Türkiye açısından da önemli araçlardan biri olan Transit modelinin böyle bir versiyonunun gelmesi ülkemizde de satış durumlarının değişmesine neden olabilir. Hepsini araçlar tanıtıldığı zaman öğreneceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version