Elektrikli araçlar artık ulaşılmaz projeler değil. Son kullanıcıların ulaşabileceği birçok elektrikli araç modeli var. Bu yönde dönüşüm de sürekli olarak hızlanıyor. Elektrikli araçlara verdiği önemi arttırmaya başlayan markalardan biri olan Skoda’nın da bu kapsamda yeni planları olduğu söyleniyor. Yeni iddialara göre tamamen elektrikli Skoda Octavia modeli için çalışmalar başladı.

Yakın bir gelecekte yeni aracın geleceği söyleniyor. İlk olarak 2024 yılında seri için bir yenileme yapılacağı ama bu yenilemenin mevcut motor seçenekleri üzerinde düzeenlemeler getireceği söylenmekte. Yani tamamen elektrikli modeli hemen göremeyeceğiz.

Tamamen Elektrikli Skoda Octavia, 2026 Yılında Gelebilir

2024 yılında yapılacak olan yeniliğinde ardından bu kez elektrikli modellere doğru bir çevrilme olacak. Elektrikli modelin çıkışının da 2026 yılını bulabileceği söyleniyor. Yani 4 yıllık bir süreç olduğu gözüküyor.

Aracın hangi platformu kullanacağı konusunda da kesin bilgiler yok. Bu konuda da sürprizler gelirse şaşırtmamak lazım.

Bir iddia olsa da yeni SSP platformunun kullanılabileceği iddiası bile var. Fakat dediğimiz gibi iddiaları şu aşamada doğrulamak çok mümkün değil. Aracın çıkışı için daha uzun bir yol var.

Tabii ki henüz model için uzun bir yol olması nedeniyle teknik özellikler konusunda da çok fazla bilgi ortaya çıkmadı. Sadece kullanılacak olan motorlar konusunda sızıntılar var. Buna göre serinin iki ayrı motor seçeneği sunması bekleniyor.

Elektrikli Octavia için en güçlü seçenekte, her teker için bir elektrikli motor kullanılması, standart olan versiyonda ise ön aks üzerinde iki elektrikli motor kullanılması söz konusu olacak.

Büyük bir batarya ve haliyle yüksek şarj performansı gibi artıları da olacak olan aracın ne zaman resmi duyurusu yapılır bilemiyoruz. Markanın elektrikli araçlara önem vermeye başladığını düşünecek olursak, bekleme süresi çok olmayacaktır diyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version