Zaman zaman mini araçlarıyla tanıştığımız Tata, bu kez mini modellerini eleklendirdiği yeni aracı Tata Tiago EV serisini duyurdu. Hem tasarımsal açıdan yeni dönemi yansıtan araç hem de elektrikli motoru ile yeni dönemi işaret ediyor.

Başta Hindistan pazarında boy göstermesini beklediğimiz yeni serinin ne gibi özellikleri var ve tasarımsal açıdan nasıl bir araçtan söz ediyoruz daha yakından bakalım.

Tata Tiago EV Tasarımı ve Diğer Teknik Özellikleri

Yeni modelin en büyük özelliği tamamen elektrikli olması. Zaten elektrikli yapısı, serinin tasarım noktasında da değişikliklerinin ana nedeni.

Izgara bölümünde ve havalandırma delikleri kısmında farklar sunan araç, yine oldukça mini boyutlarla geliyor. 3769 mm uzunluk ve 2400 mm aks mesafesinden söz ediyoruz. Sizin anlayacağınız şehir içi kullanımlar için ideal kompakt bir kasa kullanılmış durumda.

Gelelim aracın teknik verileri kısmında. Elektrikli motor konusunda iki ayrı seçenek sunulduğunu görmekteyiz. Birinci motor seçeneğinde 74 beygirlik elektrikli motorun 114 Nm tork sunduğunu görüyoruz.

İkinci motor seçeneğinde ise 60 beygirlik 110 nm tork sunan bir motor kullanılmış durumda. Her iki motor seçeneği için farklı pil seçeneklerine de yer verilmiş. En küçük pil seçeneği kısmında 250 km menzil değeri sunuluyor.

En yüksek pil kapasitesinde ise 315 km menzil değeri sunuluyor. Şimdilik sadece Hindistan pazarına özel olarak sunulacak olan aracın Avrupa ya da diğer Asya pazarlarına gelip gelmeyeceği ise net değil.

Fiyat konusunda 849.000 Rupi üzerinden satışa sunulan serinin, Avrupa pazarına gelecek olursa en uygun fiyatlı araçlardan biri olmasını bekliyoruz. Fakat dediğimiz gibi şu an öyle bir durum söz konusu değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version