Hintli otomobil üreticisi Tata, Hindistan’da düzenlenen Auto Expo 2018 otomobil fuarı kapsamında yeni elektrikli modellerini görücüye çıkardı. Tata Tigor EV ve Tiago EV modelleri ilk kez fuardaki ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Tata iki yeni elektrikli modeliyle fuara katıldı

Tata Tigor EV ve Tiago EV modellerinde kullanılan elektrikli motorda birçok ortak parça kullanılmış. Her iki modelin de yan çıtalarında mavi renkli EV çıkartmaları yer alıyor. Ön taraftaki ızgarada bal peteği şeklindeki altıgen tasarım göze çarparken, ızgaranın altından geçen mavi renkli fiber de araçlara şık bir görünüm katmayı başarıyor.

Ancak elektrikli arabaların içten yanmalı motorlu modellerde olduğu gibi hava soğutmasına ihtiyacı olmadığı için, bu ızgaranın tamamen görsellik için tasarlandığı söylenebilir.

40 beygir gücünde

Her iki elektrikli modelde de 3 fazlı AC endüksiyon motoru kullanılıyor. Toplam 30kW ve 4,500 rpm özelliklerine sahip motor yaklaşık 40 beygir gücünde, yani aracın performansı bayağı düşük.

140 kilometre menzile sahip olduğu belirtilen modellerin hızlı şarj desteğine sahip olup olmadığıyla ilgili ise bir açıklama yapılmış değil. Her ne kadar teknik özellikleri düşük olsa da şehir içi ulaşım için Tata’nın yeni elektriklileri uygun fiyatlarıyla tercih edilebilir.

Hükümet elektrikli otomobili teşvik ediyor

Şehirlerde giderek artan kirlilik ve petrol ithalatı neticesinde başka ülkelere olan bağımlılığı azaltmaya çalışan Hindistan hükümeti, ülkedeki otomobil üreticilerini elektrikli araç geliştirmeye teşvik ediyor. 2032 yılına doğru Hindistan genelindeki fosil yakıtlı otomobil sayısının azaltılması da hedefler arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version