Tesla CEO‘su Elon Musk, resmî Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Tesla’nın sadece 7 gün içinde 7 bin adet otomobil üretimi gerçekleştirmesini kutladı! Üretim bandından inen tüm bu araçlar aşırı talep birikmesi yaşanan Model 3‘ten oluşmuyor olsa da, 1 hafta gibi kısa bir sürede 5,000 adet Model 3’ün üretilmesi gayet iyi karşılandı. Geçtiğimiz gün, Pazar sabahı üretilen yedi bininci araba üretildi ve yeni sahibine teslim edilmek üzere yetkili satış noktalarına uğurlandı.

Peki, bu ne anlama geliyor? Tesla nihayet Musk’un bir haftada üretmeyi planladığı otomobil adedini yakalamış oldu. Bir hafta içinde üretilen 5 bin Model 3, Pazar günü saat 5 itibariyle tüm kalite kontrol aşamalarını başarıyla tamamladı.

Uzun süredir problemlerle boğuşuyordu

Malum olduğu üzere Tesla’nın yeni modeli Model 3’e müşterilerin talebi hayli yüksek. Ancak Tesla üretim hattındaki sorunlarla boğuşmaktan bir türlü hedeflenen haftalık üretim adedine ulaşamıyordu. Otomasyon sisteminde yaşanan darboğazlardan ötürü makineleri suçlayan Tesla, şimdilerde yeni yeni bu sorunları çözmeyi başarmışa benziyor.

Yeni ulaşılan haftalık 7 bin adet üretim sayısına erişmek de Tesla için hiç kolay olmadı. Haftalık 5 bin Model 3 üretim hedefi için Tesla’nın devasa büyüklükteki ana fabrikasında yeni bir üretim hattı daha hayata geçirildi. Keza batarya tedariği safhasında karşılaşılan engellerin de aşılmasıyla Model 3’ler nihayet üretim bandından hızla inmeye başladı.

Bakalım, gelecek günlerde de Model 3 üretimi aynı sayıya ulaşabilecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version