Soğuk havalar geldi çattı ve dizel araç sahiplerinin kabusu başladı! Malum, soğuk başlangıç yapan arabaların ısınması hayli uzun zaman alabiliyor. Bu süre boyunca buz kesen arabanın ısınmasını beklemektense, aracınızın siz içine bindiğiniz anda ısınmış olması sizce de harika olmaz mıydı?

Evet dediğinizi duyar gibiyiz. Görünüşe göre Tesla da araç sahiplerinden gelen bu talepleri olumlu değerlendirmiş ve uzaktan kumanda yardımıyla arabadaki koltukların ısıtılmasını sağlayacak güncellemeyi hayata geçirmiş bulunuyor.

An itibariyle Tesla’nın mobil uygulamasını kullanan sürücüler, tek bir dokunuşla koltuk ısıtmasını açıp kapatabiliyorlar. Üstelik bunun için arabayı çalıştırmaları gerekmediği gibi, arabanın yanında olmalarına da gerek kalmıyor.

Havalandırma kontrolü zaten yapılıyordu

Aslına bakılırsa bundan uzun bir süre önce Tesla, arabanın klima ayarlarını uzaktan kontrol etmeye yarayan güncellemeyi hayata geçirmişti. Telefon uygulamasına son gelen güncellemeyle artık araç koltukları da kumanda edilebilir hale geldi.

Bunun için araç sahiplerinin sanal gerçeklik modunda arabanın içine girip koltukların üzerine dokunmaları yeterli olacak. Eğer arabaları ısıtmalı direksiyona sahipse yine aynı şekilde uzaktan, bir dokunuş yardımıyla direksiyonun ısınmasını da sağlayabilecekler.

Teslacılar kışı daha rahat geçirecekler

Son olarak sürekli arabanın koltuk ve direksiyonlarını ısıtmakla uğraşmak istemeyenler, varsayılan ısıtma ayarını aynı uygulama üzerinden ayarlayabilecekler. Her şekilde Tesla sahiplerinin kışı rahat ve konforlu geçirmesi için hazırlanan bu güncelleme, müşteriler tarafından takdir ve beğeniyle karşılanmışa benziyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version