Bataryalar elektrikli otomobil modelleri geliştiren Tesla‘nın iş akışında önemli rol üstleniyor ve ABD’li üretici de bu alanda yenilikçi teknolojiler üretmek için canla başla çalışıyor. Bu amaç doğrultusunda kesenin ağzını iyice açan şirket son olarak batarya teknolojileri geliştiren Maxwell firmasını bünyesine kattığını duyurdu. San Diego menşeli kuruluş hisse başına 4.75 dolardan toplam 218 milyon dolara Tesla tarafından satın alındı.

Tam adı Maxwell Technologies olarak kayıtlara geçen şirketin yönetim kurulu ilgili satın alma girişimini onayladı. Ancak geçiş işlemlerinin tamamlanması yılın ikinci çeyreğinde ancak tamamlanacak.

Satın almaya ilişkin detay paylaşılmadı

Şuana dek Tesla, neden Maxwell’i satın aldıklarına ilişkin detaylı bir açıklama yapmış değil. Konuya ilişkin yapılan tek paylaşımda “Dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma noktasında önemli rol üstlenen Tesla’nın iş akışını güçlendirmek için potansiyel satın alma fikirlerine her zaman için sıcak bakıyoruz” cümlelerine yer verildi.

Temelleri 1965 yılında atılan Maxwell, bugüne dek enerji depolama ve güç aktarma alanı üzerinde yaptığı çalışmalarla biliniyor. Gerçekleştirilecek yeni AR-GE faaliyetleriyle Maxwell’in bilgi birikiminden (know-how) faydalanacak olan Tesla, elektrikli otomobil modellerinin menzil kapasitesini arttırma veya daha hızlı batarya doldurma gibi hedeflerine ulaşma noktasında önemli bir kilometre taşına ulaşmışa benziyor.

Kuru elektrot teknolojisinin patentini almıştı

Geride bıraktığımız Ocak ayında Maxwell, “kuru elektrot” adı verilen yeni bir teknolojiyi geliştirip patentini almasıyla gündeme gelmişti. Elektrikli arabaların menzil kapasitesini arttıran ve batarya üretim maliyetlerini düşüren bu teknoloji Tesla tarafından önümüzdeki 6 ay içerisinde kullanılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version