ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Gigafactory isimli fabrikasında Model 3 üretimine hız kazandırmak isteyen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Avrupa’dan 6 uçak dolusu robot ekipmanını fabrikasına ulaştırmayı başardı.

Reuters’in haberine göre şirket, elektrikli sedan modelinde kullanılmak üzere batarya üretimi kapasitesini arttırmanın peşinde. Bunun için de mümkün mertebe insan gücüne değil, otomasyon sistemiyle güçlendirilen robotlara dayanmak istiyor.

Çok pahalıya mal oldu

Bilindiği üzere ağır kargoları hava yoluyla taşımak, dev firmaların tercih ettiği en son seçenek. Deniz ve kara yoluna kıyasla çok daha pahalıya mal olmasına rağmen Tesla paraya kıydı ve üretim hattında kullanılacak robotları uçaklarla Avrupa’dan ABD’ye taşıma yolunu tercih etti.

Tüm bunlar, Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Model 3 üretim hattında yaşanan sorunları gidermek için ne kadar kararlı ve gözü kara olduğunun da bir göstergesi olarak yorumlandı. Çünkü Model 3 bir türlü hedeflenen üretim adedini yakalayamadı ve adeta Tesla’nın ayağına bağ oldu ve finansal tablolarının bozulmasına yol açtı.

Yöneticiler sessizliğini bozmadı

İsmini vermek istemeyen sektöre yakın iki kaynak, “Her zaman olduğu gibi Tesla işleri aceleye getirdi ve para hiçbir şekilde engel teşkil etmedi” yorumunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapması için gözlerin aradığı Tesla yöneticileri ise Avrupa’dan robot tedariğiyle alakalı herhangi bir yorumda bulunmaktan kaçındı.

Bakalım, Tesla’nın bu hamlesi şirketin her geçen gün bozulan imajını toparlamasına yardımcı olabilecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version