Henry Ford’un söylediği “Herhangi bir rengi seçebilirsiniz, siyah olduğu müddetçe” sözü Tesla için geçerli değil gibi gözüküyor. ABD’li elektrikli otomobil üreticisinin son hamlesi yollarda daha fazla beyaz renkli Tesla aracı görmemize yol açacak gibi. Şirketin duyurduğu yeni kararla birlikte farklı renk seçeneklerine para vermek istemeyen müşterilerin önünde artık sadece tek bir opsiyon kalacak: Beyaz renk. Renk paletindeki başka bir tonu seçmek isteyen müşteriler, ki buna siyah da dahil, ekstra para ödemek zorunda kalacaklar.

Bugüne dek Tesla sadece siyah renkli modellerden ek para talep etmiyordu. Son değişiklikle birlikte bu renk yerini beyaza bırakmış oldu. Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter hesabından paylaştığı duyuruya göre yeni sipariş veren müşteriler siyah renk için 1,000 dolar fazladan para ödeyecekler. Bu, gümüş renk için istenen parayla aynı miktar.

Peki standart ve ücretsiz renk tonu ne olacak? Musk’ın yine Twitter’dan bu soruya verdiği cevap “Basit beyaz” renk olacağı yönünde. Tesla halihazırda beyaz renk seçeneği sunuyor, ancak bu sedef beyazı. Bu rengin yerini alacak yeni beyaz, isminden de anlaşılacağı üzere “basit” olacak ve sedef kadar albenili olmayacak.

Musk bu değişikliği neden hayata geçirdiklerine dair bir izahat yapmış değil. Ancak siyah rengin güneş ışığını daha fazla absorbe ettiği, bunun da aracın klima sisteminin daha fazla çalışmak zorunda kalacağı anlamına geldiği biliniyor. Haliyle bu, klimaya güç veren elektriğin daha fazla tüketilmesi ve bataryanın daha erken bitmesi anlamına geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version