ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın başı geçmişten beri bilgi sızdıran çalışanlarıyla dertte. En son sahip olduğu üstün Autopilot teknolojisinin kaynak kodlarını Çin menşeli firmalara sızdıran personelini işten atıp dava açmasıyla gündeme gelen şirket, şimdilerde çalışanlarına sert bir uyarı e-postası gönderdi.

CNBC’de yer alan habere göre Tesla’nın güvenlik ekibi, hassas bilgileri üçüncü şahıs ve şirketlere sızdırmamaları noktasında uyarı ve hatırlatmada bulunulan bir e-postayı tüm çalışanlara gönderdi.

Şirketi sarsmak için personel hedefe alınıyor

Mesajda yazılana göre Tesla’nın başarısız olmasını isteyen kişiler, hassas ve hayati derecede önem taşıyan bilgileri elde etmek için personeli hedefliyor. Açılan davaların çok uzun sürmesi, sonuçlansa bile önemli bilgilerin başka kişilerin eline geçmiş olması Tesla için gerçekten çok olumsuz bir durum. Şirket de bunun önüne geçmek için sıkı güvenlik önlemleri alıyor, ancak bu kez tüm personele toplu bir mesaj göndermeyi uygun görmüşler.

Bu arada elektrikli otomobil üreticisi hassas olarak nitelenip suç sayılabilecek bazı bilgi sızdırması vakalarını da örnek olarak gösterdi. Toplam model üretim adedini sosyal medyada paylaşan işçiler ve Tesla’nın toplantı odasının telefon numarasını halka açık bir şekilde yayınlayan kişilere cezai yaptırım uygulandı.

Apple da benzerini yapıyor

ABD’li şirketlerin bu tür uyarı mesajlarına alışkınız aslında. Apple da dönem dönem kendi çalışanlarını veri sızıntılarına karşı uyarmasıyla bilinen bir kurum. Ancak halka açık işlem gören ve en son zarar açıklayan Tesla’nın bu noktada çok daha hassas olduğu söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version