ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su ve kurucu ortağı Elon Musk, hatırı sayılır miktarda arabadan oluşan çok özel bir koleksiyona sahip. Bu modellerin bazıları zaman içinde kazalara karışıp kullanılamaz hale gelmiş, bazıları ise günümüzde üretilen Tesla’lara ilham kaynağı olmuş.

Şu sıralar Musk genelde Tesla Model S kullanırken kameralara yakalanıyor. Aynı şekilde Tesla Cybertruck henüz piyasaya çıkmamış olmasına rağmen Musk tarafından kullanılıyor, nadir de olsa.

Bunun dışında Musk’ın seneler içerisinde oluşturduğu özel otomobil koleksiyonu aşağıdaki modellerden oluşuyor.

Satın aldığı ilk model: 1938 BMW 320i

Musk’ın satın aldığı ilk model 1,400 dolar değerindeki 1978 model BMW 320i. Forbes’e verdiği röportajda Musk bu arabayı 1994’te satın aldığını ve bizzat kendisi tamir ettiğini söylemişti.

Zip2 isimli ilk girişimini satıp 40 bin dolarlık çek aldığında Musk, parayı Jaguar E-Type’a yatırmış.

Musk, PayPal’daki hisselerini sattıktan sonra McLaren F1 modelini de satın almış. Günlük olarak kullanılan bu araba 2000 yılında geçirdiği kazanın ardından perte çıkmış.

2013’te ise Musk, The Spy Who Loved Me isimli James Bond filminde kullanılan Lotus Esprit isimli deniz altı arabasını açık arttırmada 920 bin dolar ödeyerek koleksiyonuna katmış.

Musk bir zamanlar Model S’in açılır kanat kapılarına ilham kaynağı olan Audi Q7’ye de sahipti.

2007’de ise Musk, Hamann BMW M5 spor otomobili satın almıştı. 2012’de ise Porsche 911’i koleksiyonuna katmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version