Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, güçlü olduğu pazarlardan biri olan Çin’de kendi fabrikasını hayata geçirmişti. Şimdilerde firma burada üretilen Model 3’leri sadece Çin iç pazarına satmakla kalmayacak, üstüne Asya ve Avrupa pazarlarına da ihraç edecek. En azından geçtiğimiz Cuma günü Reuters’e demeç veren, şirkete yakın iki kaynağın iddiası bu yönde.

Hatırlanacağı üzere Tesla, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Çin’in Şangay şehrindeki fabrikasında banttan inen Model 3 isimli elektrikli sedan modellerini sıraya giren müşterilerine teslim etmeye başlamıştı. Önümüzdeki yıl itibariyle burada üretilen arabaların Japonya ve Hong Kong’a satılması da gündemde.

Bu iddianın teyit edilmesi için başvurulan Tesla yetkilileri herhangi bir yorum yapmaktan kaçındılar.

Model Y’lerin de üretimine yakında başlanacak

Tesla’nın önümüzdeki yıllara ilişkin tek planı Çin’de üretilen Model 3’leri Asya ve Avrupa’ya pazarlamakla sınırlı değil elbette. Dev elektrikli otomobil üreticisi aynı zamanda Çin’deki fabrikasını SUV sınıfında önemli bir oyuncu olan Model Y’nin üretimi için de hazır hale getirecek. Yeni kurulacak olan seri üretim bandına ek olarak daha fazla elektrikli motor, motor kontrolörleri ve batarya bileşenlerinin üretimi de gerçekleştirilecek.

Yıl sonuna kadar Tesla’nın planı 150 bin adet Şangay yapımı Model 3 üretmek. Geçtiğimiz ay Çin pazarında 11 bin 800 adet araba satan marka, bu planı gerçekleştirebilecek gibi duruyor.

Bu arada ismi gizemli kaynakların aynı haberi Bloomberg’le de paylaştıklarını belirtelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version