ABD menşeli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin’in sanayi şehri Şangay‘da kuracağı yeni fabrika için işe alım ilanları yayınlamaya başladı. Şirketin yerel resmî otoritelerle 2 milyar dolarlık proje üzerine anlaşmasının ardından web sitesi üzerinden birçok farklı pozisyon için hazırlanan ilanlar gösterime girdi.

Toplamda 14 farklı pozisyon mevcut

Otomobil üreticisinin web sitesinde yer alan ilanlar, aralarında mimari tasarımcıdan muhasebe yöneticisine kadar farklı 14 pozisyon için hazırlanmış. Çoğu pozisyon için Tesla’nın arayışı “uzman” seviyesinde. Öyle ki bazı iş ilanlarının detayında adayların en az 6 yıllık tecrübeye sahip olması şartı mevcut.

Konuya ilişkin Reuters muhabirinin sorularını cevapsız bırakan Tesla, geride bıraktığımız Pazar gününden beri iş ilanlarını yayına almış bulunuyor. Fakat bu ilanların ilk kez fark edilmesini The 21st Century Herald isimli gazetenin editörlerine borçluyuz.

Üretilen araç sayısı ikiye katlanacak

Tesla geçtiğimiz ay Şangay’daki yerel yöneticilerle anlaşmaya varmış ve ABD dışındaki ilk üretim tesisini açmak için düğmeye basmıştı. Bu fabrikadaki çarkların dönmesiyle elektrikli otomobil üreticisi, dünya genelindeki toplam üretim adedini ikiye katlamış olacak.

Şirketin CEO’su Elon Musk, bu ay başında açıkladığı kâr / zarar rakamlarıyla birlikte yeni fabrikanın yaklaşık 2 milyar dolara mal olacağını duyurmuştu. İnşaatın başlamasını takip eden 2 yıllık sürecin ardından fabrikada üretime geçilmesi bekleniyor. 1-2 yıl sonra ise Musk’ın hedefi tüm dünyaya pazarlanmak üzere yılda 500 bin kadar otomobil üretebilmek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version