ABD menşeli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, üretim maliyetlerini kısmak ve dünyanın en büyük ikinci otomobil pazarında daha fazla araç satabilmek için Çin’e yatırımlarını yoğunlaştırmış durumda. Şirket en son Çin’de üretilen araçlarını ABD ve Avrupa’ya ihraç etmeye başlamasıyla gündeme gelmişti.

Şimdilerde Tesla’nın resmî WeChat profili üzerinden edindiğimiz yeni bilgilere göre ise Tesla, Çin’de bir tasarım ve AR&GE merkezi kurmak için kolları sıvamış bulunuyor. Bu tesis Çinli müşterilerin beklentilerini karşılayacak, Çin tarzı araçlar üretecek.

1 Şubat’a gün verildi

Henüz yeni yayınlanan bu bilgi notunda bu hedefi gerçekleştirebilmek için şirketin Çinli tasarımcı ve diğer personeller istihdam etmeye başlayacağı da belirtildi. 1 Şubat tarihinden itibaren insan kaynakları birimi başvuru kabul etmeye başlayacak.

Eğer bu tesis yarın bir gün açılırsa Tesla, “Made in China” yerine “Designed in China” demeye de başlamış olacak. Kurulacak olan tasarım ve AR&GE tesisinde hayata geçirilecek olan arabalar dünyanın geri kalan ülkelerine peyderpey ihraç edilecek.

Şuan için tesisin ne zaman kurulacağı kesinlik kazanmış değil.

ABD dışındaki ilk tesis Çin’de kurulmuştu

Hatırlanacağı üzere Tesla, ABD dışındaki ilk üretim tesisini Çin’in Şangay şehrinin doğusundaki bir bölgede hayata geçirmişti. Çin’de üretilen ilk Model 3’ler de bu ay içinde teslim edilmeye başlanmıştı.

2 milyar dolarlık yatırımla kurulan fabrikada Model Y elektrikli SUV’u üretiliyor ve buradan gemilere yüklenerek farklı noktalardaki alıcılara teslim ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version