Tesla’nın henüz çiçeği burnundaki elektrikli kamyonet modeli Cybertruck tanıtıldığı günden bu yana otomobil sitelerinin gündeminden eksik olmuyor. Model bu başarısını büyük ölçüde sahip olduğu sıra dışı ve keskin hatlı tasarımına borçlu. Peki hiç düşündünüz mü, Cybertruck’ın altı tekerlekli heavy-duty versiyonu nasıl gözükürdü?

Köşeli tasarımıyla bir ilk

Cybertruck’ı tanıttığında tüm dünyayı şoke eden Tesla, halihazırda zaten özgün bir tasarımı olan bu aracı modifiye ederek farklı bir hale büründürmek isteyen görsel tasarımcılara da davetiye çıkarmış oldu. Haberin içinde fotoğraflarını gördüğünüz altı tekerlekli Cybertruck bu çalışmaların son meyvesi olarak karşımıza çıktı.

Aslına bakılırsa tasarım noktasında altı tekerlekli Cybertruck’ın stok versiyondan pek bir farkı yok. Sadece aracın şasisi arkaya doğru biraz daha uzatılmış ve arka tekerlekler çoğaltılarak altı tekerleğe ulaşılmış. Eğer bir gün Tesla gerçekten böyle bir model çıkarırsa muhtemelen motor tarafında da iyileştirmeye gidebilir, hatta iki elektrikli motor kullanması bile söz konusu olabilir.

Bilgisayar ortamında altı tekerlekli Cybertruck’ı tasarlayan Joshua Thompson, Drivable Designs’te çalışan bağımsız bir grafik tasarımcısı. InsideEVs’e verdiği demeçte bu modelle ilgili şu açıklamalarda bulunmuş kendisi:

Tesla Cybertruck’ın bu muhteşem görünen 6 tekerlekli render görüntülerini Autodesk Sketchbook Desktop kullanarak oluşturduk. İlk başta arka tekerleği çoğalttım, ardından Cybertruck’ın gövdesini uzun teker aralığına uyumlu olacak şekilde uzattım. Her şeyin en gerçekçi gözükmesini sağlayarak render işlemini tamamladım, ayrıca farklı renk seçeneklerini de denedim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version