Tesla lüks elektrikli sedan modeli Model S’in fiyatında sessiz sedasız indirime gitti. Amerikan elektrikli otomobil üreticisinin model gamındaki en eski araba olma özelliğini taşıyan Model S, söz konusu menzil değeri olduğu zaman halen daha rakiplerini geride bırakmayı başarıyor.

Üstelik yeni çıkan üç motorlu sürekli dört çeker “Plaid” versiyonuyla Model S hız konusunda da herhangi bir problem yaşamıyor.

Ancak yapılan bu son indirime rağmen Tesla’nın halen daha uygun fiyat politikasıyla elektrikli arabalarını daha geniş bir kesime ulaştırma noktasında kat etmesi gereken mesafe olduğunu söyleyebiliriz. Gerçi son çıkan Model 3 ve Model Y’ler Model S’e kıyasla daha uygun bir fiyat etiketine sahipler.

Dahası, daha yenilikçi teknoloji ve tasarıma da ev sahipliği yapıyorlar. Aynı zamanda Tesla için bu modelleri üretmek daha kolay.

Hal böyle olunca Tesla, Model S satışlarını yeniden canlandırmak için fiyatlarda güncellemeye gitti. Buna göre artık Model S’in çift motorlu sürekli dört çeker versiyonu 71 bin 990 dolardan başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunulacak. 0’dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede çıkabilen aracın maksimum hızı 250 km/s olarak belirtilmiş. Arabanın tam dolu batarya ile 640 kilometre yol kat edebildiğinin de altını çizmekte yarar var.

İndirimden önce araba 74 bin 990 dolara satılıyordu. Tam 3 bin dolarlık bir indirim söz konusu.

Ek olarak 0’dan 100 km/s hıza 2.3 saniyede çıkabilen “Performance” versiyonu da 3 bin dolarlık indirimin ardından 91 bin 990 dolara satılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version