ABD’li otomobil üreticisi Tesla, yeni elektrikli SUV’u Model Y ile ilgili çeşitli açıklamalar yapmayı sürdürüyor.

2015 yılından bu yana parça parça açıklamalar yapan ve Model Y’ye dair ipuçları paylaşan şirket, bu zamana dek resmin tamamını görmemizi hiç istemedi. Ancak bugün geldiğimiz noktada Tesla’nın Model Y‘yi ne zaman üreteceğine ilişkin detaylı açıklama kamuoyuyla paylaşıldı ve Model Y’nin seri üretim bandına girişi için 2020 yılının sonuna işaret edildi.

Hissedarlara mektup gönderildi

Halka açık olarak borsada işlem gören Tesla’dan hissedar ve paydaşlara gönderilen mektupta Model Y’nin üretiminin önümüzdeki yılın sonlarına doğru başlanacağı belirtildi.

Bu oldukça iyi bir gelişme, ancak Model Y’nin en azından bir kısmını görme imkânımız olsa çok daha iyi olacaktı. Çünkü şuana dek ne bir konsept çizimi, ne bir prototip, ne de gölgeler içinde bir fotoğraf paylaşılmış değil.

Her zamanki gibi ABD’de üretilecek

Çin’de fabrika kuracağına ilişkin çeşitli söylentilerin gün yüzüne çıktığı Tesla‘nın Model Y‘yi diğer tüm modeller gibi ABD’nin Nevada eyaletindeki devasa fabrikasında (Gigafactory) üreteceği netlik kazandı. Bizzat şirketin CEO’su Elon Musk tarafından yapılan bu açıklamanın devamında Model Y satışlarının Model 3’ü geride bırakacağı tahmini de yer aldı.

Model Y, Model 3 ile aynı modüler platform üzerine inşa edileceği için Model Y’nin üretim maliyetinin Model 3’ten daha düşük olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version