Ülkemizde pek yaygın olmasa da yurtdışında yaşayan otomobil sahiplerinin arabalarında kedi veya köpekleriyle seyahat etmelerine sıklıkla rastlanabiliyor. Evcil hayvan kabul etmeyen bazı restoran ve mağazalara gelindiğindeyse bu kişiler minik dostlarını arabada bırakmak zorunda kalabiliyorlar. Bu gerçekten çok ürkütücü bir durum, çünkü kısa süreli ziyaretlerde dahi arabanın içi bazen cidden çok sıcak olabiliyor. Bu da evcil hayvanların nefessiz kalıp feci bir şekilde ölümüyle sonuçlanabiliyor.

Neyse ki evcil hayvan sahiplerinin yüzünü güldürecek bir gelişme Tesla tarafından müjdelendi. Şirketin CEO’su Elon Musk‘ın Twitter hesabından yapılan açıklamada evcil hayvanları arabanın içinde güvende tutabilecek yeni bir yazılım üzerine çalışıldığı duyuruldu.

Özelliğin adı: Köpek modu!

Kendisine “Tesla modellerinde ‘Köpek modu’ olsa, bu mod aktif olduğunda arabada müzik çalsa ve klima açık hale gelse olmaz mı?” şeklinde bir soru yönelten Twitter kullanıcısına Elon Musk “Olacak” diye cevap verdi.

Tesla bu özelliğe yabancı sayılmaz

Aslına bakılırsa bu özellik Tesla için bir ilk değil. Şirket daha önce de, 2016 yılında “Aşırı Isınma Korunması” adı verilen yeni bir özelliği duyurmuştu. Basitçe anlatmak gerekirse bu fonksiyon, kabin içindeki sıcaklığı saatlerce güvenli seviyede tutmayı sağlıyordu. Yani gerek evcil hayvanınızı, gerekse minik bebeğinizi herhangi bir sorunla karşılaşmadan araç içinde bırakabilmeniz mümkün hale geliyordu.

Şuan için geliştirme çalışmaları devam eden ‘Köpek modu‘ özelliğinin 2019 yılı içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version