Jalopnik, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla‘nın şirket içi e-posta yazışmalarından bir kısmını ele geçirdi.

E-postalardan elde edilen bilgiler doğrultusunda şirketin kurucu ve CEO’su Elon Musk‘ın üretim hattında türlü sıkıntılar yaşanan Model 3’ün günün saati boyunca üretilmesini hedeflediği öğrenildi. Buna göre şirketin Kaliforniya, Fremont‘taki fabrikası Haziran ayının sonuna dek 7/24 Model 3 üretimi gerçekleştirecek.

Hedef haftada 6 bin model!

Musk, Tesla’nın Haziran ayı sınırları içinde haftada 6 bin adet Model 3 üretebilme kapasitesine ulaşması gerektiğini söyledi. Şirketin bir önceki hedefi haftada 5 bin adetle sınırlıydı.

Toplam bin arabalık kapasite artışına gerekçe olarak Musk, Tesla’nın hata yapma riskinin olmamasını gösteriyor. Çünkü üretim bandında yaşanacak herhangi bir sıkıntı, aynı anda firmanın tedarikçi zincirini de etkileyecek. 

Üretime ara verilmişti

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz gün Tesla’nın fabrikalarında Model 3 üretiminin durdurulduğunu, 5 günlük bu süre zarfında otomasyon sisteminde iyileştirmelerin yapılacağını haberleştirmiştik. Şimdilerde bu haber Musk’ın gönderdiği e-postada da teyit edilmiş oldu. 

Dün Gigafactory, bugün de Fremont’taki fabrikalarında üretimi 3 ila 5 gün süreyle durduran Tesla, yapacağı geliştirme çalışmalarıyla Mayıs ayı itibariyle haftalık üretimi 3 binden 4 bine çıkarmanın peşinde.

Fabrikalara yeni elemanlar alınacak

Öte yandan genel montaj, gövde ve boya bölümleri için de önümüzdeki birkaç hafta boyunca 400 işçi istihdam edilecek. ABD’nin Nevada eyaletine bağlı Gigafactory ve Fremont fabrikalarındaki tüm işçiler sürekli dönen vardiyalarda Model 3 üretimi gerçekleştirecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version