Benzinli veya dizel arabaların aksine elektrikli otomobil modellerinin satış performansını en çok etkileyen unsur, batarya performansı. Kullanılan pil ne kadar iyiyse araçların tam dolu şarj ile kat edebileceği mesafe de o kadar artıyor. Ancak bu yenilikçi ve çevre dostu teknolojinin toplumda beklendiği kadar hızlı kabul görmemesinin sebebi, elektrikli arabaların fahiş fiyatları.

İlk kez Model 3’te kullanılacak

Fakat görünen o ki ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla çok yakında bu gidişatı değiştirecek. Elektrikli arabaların toplam maliyetine en büyük etkiyi yapan bataryalar üzerine araştırma yapan şirket, yeni buluşuyla fiyatlarda indirime gidilmesini sağlayabilir.

Reuters’te yer alan habere göre Tesla düşük maliyetli ancak uzun ömürlü yeni bataryasını bu yılın sonuna doğru Çin’de görücüye çıkacak Model 3’te kulanacak.

Daha ucuza mal edilen bu batarya sayesinde araçların toplam maliyetinin düşürülmesi hedefleniyor. Bu sayede günün birinde elektrikli otomobillerin içten yanmalı motorlu arabalarla aynı fiyat aralığına gerilemesi mümkün olacak. Bunun yanı sıra bataryaların uzun ömürlülüğü ve çevreye olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi de sağlanacak.

“Batarya Günü” etkinliği düzenleniyor

Reuters’teki haberin devamında Tesla CEO’su Elon Musk’ın “Batarya Günü” adını taşıyacak bir etkinlik düzenleyeceği bilgisi de yer aldı. Buna göre Musk, batarya teknolojisinde kat ettikleri mesafeyi bu etkinlik kapsamında tüm dünyaya tanıtacak. Ancak Koronavirüs salgını nedeniyle etkinliğin Mayıs ayı sonlarına doğru internet üzerinden düzenlenmesi söz konusu olabilir.

Share.

1 Yorum

  1. Bence çok daha iyisi yapıldı hatta hidrojen hatta 3. Bir teknoloji ama stoklar ve ticari siyonizm pazarlıkları+aile kavgaları

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version