2018 yılının ilk finansal çeyrek döneminde haftada 2 bin 500 adet Model 3 üretmeyi hedefleyen Tesla, bu hedefi ıskaladığını resmen açıkladı.

Şirketin yayınladığı son rakamlara göre Tesla, yılın ikinci çeyreğine haftada 2 bin adet Model 3 üreterek başlayacağını belirtti. Ancak hedefler arasında yılın yarısına doğru haftada 5 bin Model 3 üretme planı da var. Halen daha ödemesini yapan müşterilerine arabalarını teslim etmediği için yoğun eleştirilerin hedefi olan Tesla’nın bunu başarıp başaramayacağını ise zaman gösterecek.

2017’de haftada 5 bin Model 3 hedefi vardı

Son zamanlarda hakkında “İflasın eşiğine geldi” şeklinde haberlerin çıktığı Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 2017’nin sonuna doğru haftada tam 5 bin adet Model 3 üretmeyi kendine hedef olarak belirlemişti. Bu şekilde seri üretim ile hedeflenen Model 3’ün fiyatlarının düşürülmesi ve ön sipariş veren müşterilerin memnuniyetinin kazanılmasıydı.

2018’in başından bu yana Tesla toplamda ancak 9 bin 766 adet Model 3 üretebildi. Bu araçların 2 bin 20 adedi ise finansal çeyrek yılın son haftası üretim bandından indi. Musk tarafından belirlenen hedefin tutturulabilmesi için tüm işçilere mesajlar gönderildi ve gayretli olmaları talep edildi.

500 bin müşteri sırada bekliyor!

Tesla’dan yapılan açıklamada 2018 yılının başından bu yana toplamda 8 bin 810 adet Model 3’ün sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi. Ancak bu rakam çok çok düşük, özellikle Model 3 için dünya genelinde 500 bin müşterinin sıraya girdiğini hesaba katarsak.

Öyle ki bazı müşteriler çok fazla uzayan bu gecikmelerden dolayı rezervasyonlarını iptal ederek paralarını geri almaya karar vermiş durumdalar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version