Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geride bıraktığımız Nisan ayı boyunca haftada 2 bin 270 adet Model 3 üretimi gerçekleştirdiğini açıkladı. Şimdilerdeyse şirketin CEO’su Elon Musk, üretim bandını hızlandırarak haftada 5 bin Model 3 üretimini hedeflediklerini duyurdu.

Geçtiğimiz aydan beri Musk, üretim hattındaki sorunları gidermek ve Model 3 üretiminin kusursuz hale gelmesini sağlamak için fabrikada uyumaya devam ediyor.

Şirketten yapılan basın açıklamasında “Önümüzdeki iki ay içinde her hafta yaklaşık 5 bin adet Model 3 üretmeyi kendimize hedef olarak belirledik” ifadeleri kullanıldı.

Bugüne dek ön sipariş vererek ödeme yapan ve rezervasyon sırasına giren onbinlerce müşteri, Model 3’ün bir türlü planlandığı hızda üretilememesinden şikayetçiydi. Bunun en büyük sebebi ise batarya modülünün üretim hattında yaşanan sorun.

Neyse ki yarı otonom seri üretim bandının geliştirilmesi ve mevcut üretim akışının düzene sokulması, bu sorunu gidermişe benziyor. An itibariyle Tesla, her hafta 5 bin adet Model 3’ün batarya modülünü üretmeye hazır durumda.

Hedef haftada 10 bin Model 3!

Ancak Model 3’ün haftada 5 bin adet üretilmesi, yığılan siparişleri eritebilmek için pek de yeterli sayılmaz. Bunun farkında olan Tesla, 5 bin Model 3 üretim rakamını yakaladıktan sonra mevcut üretim hattını daha da geliştirerek haftada 10 bin adede çıkarmayı hedeflediğini açıkladı.

Hem üretimin kaliteli olması, hem de iş güvenliğinin sağlanması şart olduğu için Model 3’ün üretimi biraz uzun sürebiliyor. Bu da müşterilerin haklı şikayetine yol açmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version