Her ne kadar Türkiye’de yüksek fiyatından dolayı pek görmüyor olsak da ABD’de yaşayan ve ikinci el bir Tesla sahibi olmak isteyen alıcıların karşısına iki seçenek çıkıyor: Ya aracını satan bağımsız bir satıcıyı bulmak, ya da bir oto galeriye gitmek. Şimdilerdeyse bu seçeneklere bir üçüncüsü daha eklendi ve Tesla kullanılmış, ikinci el Model 3’leri internet üzerinden satmak için düğmeye bastı.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi bu sayede giriş kataloğundaki seviyesi aracı Model 3’e sahip olmak isteyenlerin işini çok daha kolaylaştıracak ve güvenli hale getirmiş olacak.

Tek bir dezavantajı var

Kuşkusuz bu güzel bir gelişme, ancak dikkat edilmesi gereken bir husus var: Tesla’nın web sitesi üzerinden sipariş edilen ikinci el Model 3’ler sadece San Fransisco Körfez Bölgesi’nden teslim alınabiliyor. Fiyatlar ise ABD şartlarına göre gayet makul. Mesela uzun menzilli, temiz kondisyonlu bir Model 3’e sadece 40 bin dolara sahip olabilmek mümkün. Bu, standart menzilli yeni bir Model 3’ün fiyatıyla aynı.

70 noktalı ekspertizden geçiyor

Bu arada alıcıların yeni araçları hakkında endişelenmelerine gerek kalmayacak, çünkü Tesla tüm araçları 70 nokta ekspertize sokup 4 yıl veya 80 bin kilometre garanti veriyor. Bir diğer seçenek de 2 yıl, 160 bin kilometre garanti.

Bu arada Tesla, Model 3’ün haricinde ikinci el Model S sedan ve Model X crossover araçlarının satışını da halihazırda devam ettiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version