Elektrikli otomobil devi Tesla, şarj istasyonu altyapısını yeni bir alana taşımaya karar verdi: İşyeri park alanları!

Şirket tarafından yen başlatılan “işyeri şarj istasyonu” programı kapsamında Tesla’nın duvara monte edilen şarj istasyonları, talep eden işletmelere hiçbir ücret beklenmeden temin edilecek. Kaliforniya merkezli otomobil üreticisinin belli kıstaslarına uyan işletmeler, kurulum ücreti dahi ödemeden çalışanları için şarj istasyonlarını park alanına kurdurabilecekler.

Üstelik Tesla, inşa ettiği yeni şarj istasyonları için işletmelerden herhangi bir operasyon bedeli almayacak. İşletmeler yalnızca harcanan elektriğin giderini karşılayacaklar.

Sadece Tesla’lar şarj edilebilecek

Tesla’nın işyeri park alanlarında kuracağı şarj istasyonları, tüm Tesla modelleriyle uyumlu çalışacak. Ancak diğer elektrikli otomobilleri bu istasyonlarda şarj edebilmek ne yazık ki mümkün olmayacak. Öte yandan şarj istasyonları işletmelere özel olduğu için Tesla’nın şarj istasyonu haritasında da gözükmeyecekler.

240 volt enerji çıkışına sahip olan istasyonlar, herhangi bir Tesla’nın bataryasını birkaç saat içinde doldurabilmem özelliğine sahip. Ki Tesla’ya göre tam şarj dolum süresi istasyonun bulunduğu konuma ve elektrik altyapısına göre değişiklik de gösterebiliyor.

Otel ve restoranlar da Tesla’nın hedefinde.

Yurtdışında yaşayan Tesla model sahipleri, şirketin başlattığı bu yeni program sayesinde ziyaret ettikleri otel ve restoranlarda arabalarını şarj etme fırsatını yakalayabilecekler. Ev istasyonları ve enerji depolama çözümleri de üreten Tesla’nın şarj istasyonu ağını genişletmesi, müşteriler tarafından olumlu karşılanan bir hareket.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version