Çinli otomobil markaları sessiz sedasız bir şekilde büyümeye devam ediyor. Özellikle elektrikli modellerde çok iddialı Çin üretimi araçlar var. Bu modellere geçtiğimiz gün bir yenisi daha eklendi. Çinli üretici Nio, yeni elektrikli sedan modeli  Nio ET7 serisinin tanıtımını yaptı.

Bu araç için yapılan tanıtım önemli çünkü hem markanın ilk elektrikli sedanı gelmiş oldu hem de Tesla gibi iddialı bir rakibe karşı durulmuş oldu. Hem fiyat olarak hem de teknik özellikler açısından Tesla katili olarak anılan aracın özelliklerine bakalım.

Nio ET7 Fiyatı ve Özellikleri

Markayı daha öncesinden tanıyor muyuz? Evet daha öncesinden markayı tanıyoruz. Bu ilk araç değil. Daha önce de EC6, ES8 ve ES6 modelleri sunulmuştu. Fakat bunlar SUV sınıfında elektrikli araçlardı. Nio ET7 biraz daha farklı. Sedan sınıfında ve sektör devlerine de rakip.

Aracın özelliklerine baktığımız zaman, elektrikli motor kombinasyonu sunulduğunu görüyoruz. Aracın toplam gücü 650 beygir ve 850 Nm gibi çok iddialı bir tork değeri var. Bu değerler serinin sadece 3.9 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşmasını sağlıyor.

Pil tercihleri için ise farklı paket seçenekleri sunuluyor. Standart olarak 70 kWh batarya sunan araçta, bu bataryaya beraber 500 km menzil elde ediliyor. Fakat pili 100 kWh pile çıkardığınız zaman otomatik olarak menzil artıyor ve 700 km seviyesine çıkıyor.

Bunlara ek olarak bir de 150 kWh değerinde piller var. Bu piller de aracın 1000 km menzil sunmasını sağlamakta. Katı yapılı bu bataryalar için markanın kaç adet üretim yapacağı belli değil.

Nio ET7 motoruyla iddialı bir araç ama teknolojileriyle de öyle. Araçta akıllı dijital anahtar sistemi ve bir teknolojik yaşam alanı var. Siz araca yaklaşmaya başladığınızda, araç yaklaşma açınızı anlıyor ve buna göre gizli olan kapı kolları açılıyor.

Siz araca bindiğiniz zaman da kapı kolları otomatik olarak gizleniyor. Kokpit yapısı da yine benzer bir teknolojiyle donatılmış durumda. Orta kısımda çok geniş bir ekran olduğunu görüyoruz ki tıpkı Tesla gibi tüm özellikler buradan kontrol edilebiliyor.

Gizli havalandırma delikleri kullanıldığı için bu ekranın bütünlüğünü bozan hiçbir detay yok. Bu ekranın hemen üzerinde de özel bir yapay zeka asistanı kullanılıyor. Dünyada ilk olan yapay zeka asistanı, NOMI olarak isimlendirilmiş ve tüm kontroller için kullanılabiliyor.

Otonom sistemleri, akıllı telefon üzerinden park özelliği gibi ekstra ekstra birçok özelliği olan Nio ET7, 2022 yılında satışa çıkacak. Ön siparişleri de açılan aracın fiyatı ise 70 bin dolar olarak açıklandı. Eğer batarya kiralama özelliğini kullanırsanız fiyat 59 bin dolara kadar düşebiliyor.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version