Marka fark etmeksizin günümüzde satılan arabaların çoğu hep aynı basit ve sade renklerle banttan iniyor. Sıkıcı da diyebileceğimiz bu renk tonlarının tercih edilmesinin en büyük sebebi, aracı satmayı çok daha kolaylaştırıyor olması.

Üstelik basit, ana renkler herkes tarafından kabul edilebiliyor ve ikinci elde satması da rahat oluyor. Fakat madalyonun öteki yüzüne baktığımız zaman insanların araçlarıyla farklı olmalarının önüne geçildiğini söyleyebiliriz.

Tesla bu işe de el attı

Neyse ki Tesla da bu noktada bizlerle hemfikir. Bu sebeple şirket kendi bünyesinde resmî olarak araç kaplama hizmeti sunmaya başlamış bulunuyor.

Aşina olmayanlar için kısaca anlatmak gerekirse araç kaplama uzunca bir süredir hayatımızda olan, Türkiye’de de müşterisi çok olan bir boya kaplama yöntemi. Aracı makul bir fiyat karşılığında istediğiniz herhangi bir renge büründürebiliyorsunuz. Sıkıldığınız zaman da bu filmi çekip çıkarmanız, aracın orijinal rengine geri dönmesi için yeterli oluyor.

Şimdilik sadece Çin’de

Yurtdışındaki Tesla kullanıcıları da uzunca bir süredir araçlarını kaplama yöntemini tercih ediyorlardı. Bazı araç kaplama hizmeti veren modifiye merkezleri, sade bir renk tonundan daha fazlasını isteyen müşterileri için desen ve doku seçme imkânı bile sunuyordu.

Ancak şimdilerde Tesla bu işe resmî olarak girmiş bulunuyor. Bundan böyle müşteriler başka firmalarla yüz göz olmak yerine doğrudan Tesla’dan hizmet alabilecekler.

İşin kötü tarafı bu hizmet ilk başta sadece Çin’de geçerli olacak. Ancak ABD ve Avrupa gibi Tesla’nın yoğun kullanıldığı pazarlarda da aktif hale gelmesi an meselesi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version