“Bütün bildiklerinizi unutun!” Merakla beklenen Tesla Model 3’ün lansmanında akılda kalanları sizler için 7 madde olarak derledik.

1. Önümüzdeki yıl Tesla, haftada 10 bin araç üretmeyi planlıyor

İlk etapta plan haftada 5 bin araç üretmek. 2018’in sonundaysa bu rakamı ikiye katlamak istiyor. Bunu başardığında Tesla’nın Fremont Fabrikası, en büyük VW ve Toyota fabrikalarının kapasitesine ulaşmış olacak. Bununla da kalmayarak dünya genelinde süper şarj noktalarını üç katına çıkararak araçların her yerde hızlı şarj edilmesini sağlayacak. Musk “Dünya üzerinde her yere gidebileceksiniz” diyor. “Teknik olarak süper şarj, aracınızı süper hızlı şekilde sarj etmeniz anlamına geliyor.

2. Şimdilik 50 adet üretildi. Bunun nedeni…

İlk 30 üretim versiyonu müşteriler için ancak geriye kalan 20 adet Mpdel 3, mühendislik için kullanılacak. Kim bilir, belki bunlardan bir tanesi, çift motorlu dört tekerlekten çekişli Ludicrous Model 3 içi test yatağı olarak kullanılır.

3. Model 3’ün kabini tamamen sade ve derli toplu olması için tasarlanmış

Çünkü gelecekte otomobillerin birçoğu otonom olacak. Musk “Gelecekte gösterge paneline çok fazla bakmak zorunda kalmayacaksınız” diyor.

Ne yapmak isterseniz onu yapacaksınız. Film izleyebilir, arkadaşlarınızla konuşabilir veya uyuyabilirsiniz“. Bu nedenle tasarım ekibi, farkına varmayacağımız detayları dahi incelikle şekillendirmiş.

Tesla 3 Anahtarsız Olacak: Araç Akıllı Telefonla Çalıştırılacak!

4. Cam tavan, maliyeti düşürmek ve alanı arttırmak için Model X’ten alınmış

Musk “Model X’ten daha küçük bir otomobil olmasından dolayı, boyutlarını küçültüp kabinini nasıl daha büyük hale getirebileceğimizi düşündük” diyor.

Cevap, X’in cam tavanıymış. “Helikopter kullanıyormuşsunuz gibi hissettiriyor.” İçeride daha fazla baş mesafesi ve genişlik hissi mevcut. “Model 3’ü tasarlarken karşılaştığımız en büyük zorluktu” diyor Musk.

https://www.youtube.com/watch?v=VzPQ8TdXIWY

5. Seri üretim yapmamış bir şirket için önümüzdeki birkaç ay cehennem gibi geçecek

Lansmanı izleyenler arasında Model 3’ün tasarımcıları, mühendisleri ve üreticileri bulunuyordu. Elon, Model 3’e olan ilginin ve aldığı yüksek sayıdaki ön siparişin, gelecek altı ila dokuz ayda büyük bir mücadele yaratacağını belirtti. “Belli ki cehennemi yaşayacağız” diyor. “Cehenneme hoş geldiniz. Söylendiği gibi, eğer cehennemi atlatabilirseniz… devam edin.

6. Tesla Model 3’te 10 bin özel parça var. Bu, tasarlanması gereken çok fazla şey demek

Musk, 3’ün mühendisliğinin otomobilin daha büyük modellere oranla daha kolay bir araya getirilmesi adına geliştirildiğini belirtti. “Model S harika bir otomobil ama onu üretmek çok zor.

7. Elon, Tesla Model 3’ün Volvo S60’tan çok daha güvenli olduğunu söylüyor

Diğer yandan dünyadaki en güvenli otomobillerden birini ürettik” diyor Musk ve ekliyor; “yani bir Volvo S60.” Ardından Tesla Model 3’ün ve Volvo S60’ın yan çarpışma test videolarını gösterdi. S60, bariz bir şekilde 3’ten daha fazla hasar aldı.

Elektrikli araç nasıl şarj edilir? 10 temel adım

Bunlar beş yıldız alan otomobiller ama bunlar bilimsel ölçümler değil. Volvo tartışılır şekilde dünyadaki en güvenli ikinci otomobil.” Seyirciler alkışladı. Musk güldü. “Bir kazada hangisinin içinde olmak isteyeceğiniz sanırım ortada” diyor. Anlaşılan güvenlik, 3’ün mühendisliğinde öncelikli sırada.

Kaynak: TopGear

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version